Auto- ja logistiikka-alan opiskelijat yhdessä Renaultin ja Mercedes Benzin jälleenmyyjien luona – työelämässä oppimista Alicantessa - Careeria

Auto- ja logistiikka-alan opiskelijat yhdessä Renaultin ja Mercedes Benzin jälleenmyyjien luona – työelämässä oppimista Alicantessa

17.03.2020

Careerian viisihenkinen opiskelijaryhmä kävi tammikuussa yhdessä Espanjan Alicantessa. Ryhmään kuului autonasennus-, varastonhoito- ja kuljetuspuolen opiskelijoita, ja työelämässä oppiminen tapahtui Renaultin ja Mercedes Benzin jälleenmyyjien tiloissa Alicantessa.

Renaultin jälleenmyjä    Mercedes-Benzin jälleenmyyjä

Opiskelijat kuvaavat kokemusta antoisaksi ja hyödylliseksi. Careerian yhteistyö Alicanteen alan tehtaille on jatkuvaa, joskin kevään 2020 pandemia on nyt tuonut kansainvälisiin vaihtoihin katkoksen. Mahdollisuus kansainvälisiin vaihtoihin tuo opiskeluun uusia näkökulmia, vaihtelua ja motivoi opiskelijoita.

– Autoin Renaultilla varastossa. Työtehtäviini kuului mm. inventointi ja tavaroiden vastaanotto. Työajat poikkeavat Espanjassa Suomesta keskipäivän siestan tuoman tauon vuoksi aika lailla. Aamuvuoro Renaultilla oli klo 9.00–13.30 ja siestan jälkeinen vuoro klo 17.30–21.00. Oli mielenkiintoista nähdä espanjalainen tapa tehdä töitä. Kokemus oli hieno. Lähtisin uudelleenkin, kuvaa matkaa logistiikkaa Careeriassa opiskeleva Tauri.

Ryhmä majoittui pieneen San Vicenten yliopistokaupunkiin. Työtehtävät jälleenmyyjillä Renaultilla ja Mercedes Benzillä vaihtelivat autokorjaamotöiden huolto- ja korjaustöistä varastopuolen tavaran vastaanottoon ja tarkastukseen, inventointiin sekä hyllytykseen ja pakkaamiseen. Työkavereita ryhmä kuvaa ystävällisiksi ja auttavaisiksi. Kommunikointikin sujui hyvin vieraalla kielellä ja vieraassa kulttuurissa.

Alicanten nähtävyyksiä    Alicanten nähtävyyksiä

Ruokakulttuuria    Auringonnousu

Työpäivän jälkeen oli aikaa myös tutustua paikallisiin nähtävyyksiin ja ruokakulttuuriin. Aamun kauniit auringonnousut jäivät myös opiskelijoiden mieleen.