Careerian turvallisuusalan tilat saivat seinälle opiskelijan tekemää taidetta - Careeria

Careerian turvallisuusalan tilat saivat seinälle opiskelijan tekemää taidetta

17.09.2020

Careerian Ammattitien toimipisteessä paljastettiin 16.9.2020 turvallisuusalan opiskelija Oona Ruotsalaisen maalitussiteos. Tauluun on kiteytetty kaikki se, mitä opiskelu alalla Careeriassa on.

Taideteoksen tekijä teoksensa äärellä.
Oona Ruotsalainen teoksensa äärellä.

Kun opetustilan valkotaulut täyttyivät usein iloisista piirustuksista, sai opettaja Lauri Sundell idean, että piirustukset kanavoitaisiinkin ihan oikean taideteoksen muodossa seinälle.
– Olen harrastanut piirtämistä ja maalaamista pienestä pitäen. Maalasimme kotona siskoni kanssa aina seinät täyteen. Careeriassakin piirtelen usein aikani kuluksi. Kun opettaja pyysi tekemään opetustilaan ihan oikean taulun, niin minulla oli heti aihe mielessä. Työkin syntyi sitten helposti, Oona kertoo taustoja taideteokselle.
– Meillä on Ammattitiellä melko uudet tilat, ja halusimme tänne persoonallista turvallisuusalan ilmettä. Kanavoimme nyt Oonan taiteellisuuden tauluksi asti seinällemme, kertoo opettaja Lauri Sundell.
– Lopputuloksena on hieno teos, josta löytyy niin opiskelijat kuin opettajatkin. Siihen on sisällytetty jopa sisäpiirihuumoriakin, opettaja Rami Pulkkinen jatkaa.

Opiskelijoita taideteoksen äärellä.  Opettajat ja teoksen tekijä taideteoksen äärellä.
”Tuossa olen minä.” Opiskelutoverit löysivät itsensä teoksesta heti. Taulu oli myös opettajien mieleen.

Taideteoksen yksityiskohta.
Teos sisältää paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Oona Ruotsalainen opiskelee Careeriassa turvallisuusalaa toista vuotta. Hän viihtyy opintojen parissa hyvin. Turvallisuusalan perustutkinto tarjoaa hyvä työllistymismahdollisuudet.
– Täällä on kivaa opiskella. Parasta ovat tapahtumat, joissa pääsee tekemään oikeita asioita käytännössä, Oona kuvaa opiskelua.