Hyvää kesää! Trevlig sommar! Happy summer! Kiitos yhteistyöstä! Tack för samarbetet! Thank you for your cooperation

29.05.2020

Rentouttavaa kesää.

Careeria on oppilaitoksena ollut olemassa vasta puolitoista vuotta. Lyhyeen historiaan mahtuu silti paljon mainitsemisen arvoista. Tärkein asia on oppilaitoksen perustehtävä, joka on kaksijakoinen. Tuotamme koulutusta asiakkaillemme eli opiskelijoille. Laajemmin voisi ajatella, että palvelemme yksittäisiä henkilöitä heidän unelmiensa toteuttamisessa ja paremman elämän mahdollistamisessa. Toinen tehtävämme on tuottaa osaavaa työvoimaa yrityksille. Se mahdollistuu ensimmäisen tehtävämme avulla, mutta palvelemme työelämää myös muilla tavoilla. Yhteydenpito on jatkuvaa, koska ammatillisen koulutuksen toteutus edellyttää sitä. Samalla voimme tuottaa muita työelämän kehittämiseen liittyviä palveluja ja kehittää koulutustemme sisältöjä.

Kiitos opiskelijoille ja henkilöstölle unelmien ansiokkaasta toteuttamisesta, Kiitos työelämälle hyvästä työelämäyhteistyöstä sekä opiskelijoiden työssäoppimisen mahdollistamisesta lukuvuoden 2019–2020 aikana. Kiitos kuuluu myös omistajille ja luottamushenkilöille, jotka ovat toiminnallaan tukeneet Careerian ammatillisen koulutuksen järjestämistä ja kehittämistä.

Tänä keväänä meidät yllätti maailmanlaajuinen ilmiö, jota vielä alkuvuodesta ei kukaan osannut ennustaa. Koronavirukseen liittyvä epidemia oli jo vireillä, mutta sen laajenemista pandemiaksi ei arvattu. Pandemia sulki nopeasti maiden rajoja, ammatillisen koulutuksen kansainvälinen liikkuvuus pysäytettiin ja lopulta oppilaitos siirtyi etäopetukseen jo pari päivää ennen Suomen hallituksen päätöstä. Lopulta myös Uudenmaan raja suljettiin, jollaista ei ole rauhan aikana nähty. Odottelemme parhaillaan toiveikkaina poikkeustilan purkamista ja elämän paluuta normaaliksi. Mikä sitten on se normaali, jää vielä nähtäväksi, koska olemme kaikki tämän kriisin edetessä muuttuneet huomattavasti.

Den andra överraskningen under våren var positiv. Vi har märkt att den finländska skolvärlden var betydligt mer redo för distansstudier än man hade vågat tro. Undervisningspersonalen har gjort väl ifrån sig i de utmaningar distansundervisningen medfört och de studerande har trots undantagsförhållandet kunnat skaffa sig yrkeskunnande. Även en glädjande mängd studerande har utexaminerats.

Niin kuin suomalaisuus, myös careerialaisuus on varmasti vahvistunut poikkeustilan aikana. Voimme olla ylpeitä omasta osaamisestamme. Opettajat ja oppilaitoksen muu henkilöstö ovat osoittaneet hämmästyttävää venymistä. Opiskelijat ovat opiskelleet vastuuntuntoisesti ja muistavat tämän vuoden varmasti loppuelämänsä.

My warm congratulations to all our students who have graduated! Be proud Careerians in the future too, and we welcome you back to update your skills whenever you need to!

Toivotamme kaikille oikein rentouttavaa ja aurinkoista kesää!
Vi önskar er alla en riktigt avslappnande och solig sommar!
We wish you a most relaxing summer with a lot of sunshine!

Pasi Kankare.

Pasi Kankare
Toimitusjohtaja/johtava rehtori
Verkställande direktör/ledande rektor
Managing director/Principal

Kiitos Careerian opiskelijoiden tukijat!

Careerian opiskelijoita palkittiin lukuvuoden päätteeksi jälleen stipendeillä. Kiitos työelämälle ja yhteistyökumppaneille arvokkaasta tuesta valmistuneille! Careeriasta on perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin lukukauden 2019–2020 valmistunut yli 1400 opiskelijaa.

Careerias framgångsrika studeranden belönades igen i slutet av läsåret med stipendier. Tack till arbetslivet och samarbetspartners för det värdefulla stödet till Careerias utexaminerade! Från Careeria har under läsåret 2019–2020 utexaminerats över 1400 studeranden till grund-, yrkes- och specialyrkesexamina. 

Stipendien lahjoittajat:

Neste Oyj
Porvoon Öljynjalostamon työntekijät
Superliitto (Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer)
Super, paikallisyhdistys
Talonrakennusteollisuus ry
Suomen Hoitolatukku Oy
Briima Oy
Riitta Vaara- Makeup House Oy
AKT ry
Nordic Label
Aktia
Ensto
Mäntsälän Carpojat Oy
Varuboden Osla
Lions Club Porvoo
Lions Club Askola
Lapinjärven kunta
Itä-Uudenmaan autotekninen yhdistys
SK – ajoneuvopalvelu
Vianor
Porvoon autotarvike / AKL
Itä-Uudenmaan autokauppiasyhdistys

CareeriaStory 2019–2020

Läpileikkaus Careerian lukuvuodesta täynnä onnistumisia ja yhteistyötä on luettavissa täällä.

Careerian opiskelijakunnan terveiset

Careerian opiskelijakunta CAREn virtuaalisesti toteutettu YouTube-kesätervehdys löytyy opiskelijakunnan sivulta täältä.

Onnea Careerian opiskelijakunta Care!

Valtakunnallinen ammattiin opiskelevien opiskelijajärjestö Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry valitsi Careerian opiskelijakunnan vuoden opiskelijakunnaksi! Perustelut löytyvät OSKU ry:n sivuilta täältä.