Hyvin suunniteltu on jo puoliksi (vähintään) tehty

03.06.2020

Kuva yhteistyöstä, Marko Sinkkosen blogi.

Olemme olleet onnekkaita ja löytäneet asiakkaiden ja työkavereiden joukosta erilaisia ihmisiä, joiden kanssa olemme tehneet kaikille osapuolille optimaalista yhteistyötä. Toimivaksi yhdistelmäksi on havaittu asiantuntevat asiakkaat, asiantuntevat kollegat ja pieteetillä käyty yhteinen keskustelu, jonka avulla olemme löytäneet oikeat tarpeet ja niihin oikeat ratkaisut. Ensimmäinen kysymys ja siihen löytynyt nopea vastaus ei välttämättä olekaan ollut se lopullinen yhteistyön muoto.

Onnistumisen edellytys on luottamus ja sen mahdollistama avoin keskustelu. Molemmin puolin kuuntelemisen taito on yhtä tärkeä kuin puheen lahjat. Avoin mieli ja turvallinen ilmapiiri yhteisen tekemisen alkuvaiheen pohdinnoissa voi tuoda esiin yhteistyömalleja ja ratkaisuja, joita ei lähtötilanteessa olisi tullut ajatelleeksi. Näin toimien, kärsivällisesti keskustellen olemme asiakkaittemme kanssa yhdessä saaneet aikaan kokonaisuuksia, jotka palvelevat ja tukevat asiakasorganisaatioitamme, opiskelijoita ja omaa kehittymistämme.

Hyvin usein sekä meidän, että asiakasorganisaatiomme edustajien tulee tiivistää uudet tuotteet ja ajatukset sellaiseen muotoon, jonka avulla saamme muutkin innostumaan. Tätäkään ei tarvitse tehdä yksin. Paras asiantuntija löytyy kohderyhmästä, nykyisten ja tulevien opiskelijoiden ja henkilökuntaa koulutuksiin ohjaavien esimiesten joukosta.

Kun pidämme yhteisen tekemisen piirissä kaikki osapuolet, lopputuloksen suunnittelun, syntyneen tuotteen, koulutuksen markkinoinnin, toteuttamisen ja kehittämisen, rakennamme vahvan ketjun, jolla sitoudumme tiiviimpään yhteistyöhön ja vahvistamme toistemme osaamista.

Careeria kehittää yhteistoimintaa kumppaniensa kanssa jatkuvasti esimerkiksi koulutus- ja hanketyön avulla. Tulevana syksynä Careerian kumppanuusvastaavat tapaavat asiakkaitamme, vahvistavat vanhoja ja rakentavat uusia yhteistyömuotoja kumppaneittemme kanssa. Nyt kesällä keräämme energiaa tulevaa syksyä varten.

Kiitos Eija P. Hus Asviasta, Sanna F. Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksesta, Paula P. Varuboden Oslasta, Päivi S. Sentraalista, Hanna R. Eezystä, Pirjo, Tuomo ja Toni Vantaan valmennustalosta, hyvästä kumppanuudesta tänä historiallisen haastavana keväänä.  Kiitos loistaville työkavereille.

Rentouttavaa kesää kaikille!

Marko Sinkkonen
Asiakaspäällikkö, Careeria