Jokainen ammattiin valmistunut on Careerialle ilon ja ylpeyden aihe - Careeria

Jokainen ammattiin valmistunut on Careerialle ilon ja ylpeyden aihe

28.08.2020

”Niin muuttuu maailma, Eskoseni!” Näin todettiin Aleksis Kiven vuonna 1864 Nummisuutarit- näytelmässä viitaten ihmisen elämän muuttumiseen parissa edeltävässä vuosikymmenessä. Vaan eipä kirjailija Kivi tiennyt, kuinka jatkuvaa ja suurta muutosta elämä on ollut sen jälkeen, ja kuinka muutos on ulottanut lonkeronsa myös työelämään.” Näin kirjoitin alkuvuodesta, kun kirjoitin blogitekstiäni. En tiennyt silloin, eikä kukaan muukaan, millaisia aikoja meillä olisi koronan vuoksi vielä edessämme. Aloitimme keväällä maailmanlaajuisen kamppailun koronavirusta vastaan. Suomessa asetettiin nopeasti rajoituksia, ja niiden myötä opetuksessa ja koulutuksessa siirryttiin etäopetukseen.

Jouduimme tekemään suuria muutoksia opetusmenetelmiin ja -järjestelyihin. Tilanne oli uusi niin henkilöstölle kuin opiskelijoillekin. Careeria onnistui etäopetuksessaan varsin hyvin, ja koronakeväänkin aikana opiskelijat saivat vietyä opintojaan päätökseen ja valmistuivat. Valmistumisen iloa ja onnea kuitenkin himmensi monessa kodissa se, että kokoontumisrajoitusten myötä myös kevään valmistujaisjuhlat kiellettiin. Valtakunnallisten suositusten mukaisesti yhteisiksi valmistujaispäiviksi asetettiin perjantai 28.8. ja lauantai 29.8. Tänään on siis vihdoin Careeriassa tuo valmistumisjuhlapäivä! Juhla on supistunut valitettavasti normaalia valmistujaisjuhlaa pienemmäksi turvallisuusjärjestelyiden vuoksi. Meille Careeriassa on tärkeää huolehtia sekä valmistuneiden ja heidän läheistensä että henkilökunnan turvallisuudesta. Supistuneet juhlat eivät tarkoita sitä, että ammatillisesta koulutuksesta valmistumisen arvostus olisi supistunut. Jokainen ammattiin valmistunut on meille ilon ja ylpeyden aihe. Jokaisen valmistuneen tulee myös itse olla ylpeä valmistumisestaan ja saavutuksestaan!

Moni asia ympärillämme muuttui ja sitä, palaako maailma entiselleen, emme vielä tiedä. Sen tiedämme kuitenkin, että Suomi tarvitsee ammattilaisia ja ammatillinen koulutus on tärkeää. Careerian tehtävänä on koulutuksenjärjestäjänä osaltaan taata, että ammatillisen koulutuksen tehtävää voidaan toteuttaa myös näinkin poikkeavassa maailman tilanteessa ja kaikkien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista huolehtien. Careeriassa aloitti 20.8.2020 Korona-työryhmä, jonka tehtävänä on vastata koronaan liittyvästä viestinnästä ja turvallisuusohjeistuksista.

Nyt on tärkeää vastuullisesti huolehtia omasta, lähimmäisten ja kaikkien suomalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista.

Lämpimät onnittelut ammattiin valmistuneille ja menestystä jatkopolkujen valintaan!

Aurinkoista syksyä kaikille!

Anna-Mari Heikinheimo
Apulaisrehtori, Pedagoginen tuki
Careeria

Valmistujaisruusu.