Kun mikään ei ole varmaa, niin kaikki on mahdollista - Careeria

Kun mikään ei ole varmaa, niin kaikki on mahdollista

07.03.2019

Sari Maunula, koulutuspäällikkö Yhteiset opinnot, tuki ja ohjaus, Careeria.

Elämme kevättä, ja keväässä on aina mahdollisuus, odotukset ovat korkealla, lämmin kesä, hyvä kasvukausi, runsaasti satoa. Panostamalla laadukkaaseen alkuun saavutamme hyviä tuloksia ja onnistuneita kasvutarinoita.

Meillä on nyt mahdollisuus rakentaa toimivaa arkea asiakkaille, opiskelijoille ja työkavereille, positiivisuudella ja yhteistyöllä.

Uutta rakentaessa on hyvä ottaa työkalupakkiin asennetta: Motivoi onnistumaan, tee ongelmasta tavoite. Muista kysyä ja kuunnella. Pyri valituksesta toiveeseen ja ratkaisukeskeisyyteen. Ota valmentava asenne oppimiseen. Ole vierellä kulkijoita. Aseta rajoja kannustavasti, myönteisiä tunteita ja välittämistä, sitoutumista, merkityksellisyyttä. Meillä on mahdollisuus sitoutua ja kannustaa, motivoitua ja motivoida, innostua ja innostaa, asettaa tavoitteita ja juhlistaa onnistumisia.

Perustutkintoihin kuuluvat yhteiset tutkinnon osat viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen sekä yhteiskunta- ja työelämäosaaminen syventävät ammattitaitoa, antavat eväitä hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Nämä osaamiset mahdollistavat osaamisidentiteetin vahvistumisen.

Mahdollistetaan ja huomataan erityishetket arjessa, ne suuret ja pienet.

Sari Maunula
Koulutuspäällikkö, Yhteiset opinnot, tuki ja ohjaus
Careeria