Ongelmanratkaisija, uuden kehittäjä – koodari - Careeria

Ongelmanratkaisija, uuden kehittäjä – koodari

12.06.2019

Careerian ict-alan opiskelijat kokoontuivat vielä kesän kynnyksellä yhteiseen tapaamiseen Careerian Hevosenkengänkadun toimipisteeseen 3.6.2019. Päivän aikana kuultiin niin työelämän, koulutuksenjärjestäjän kuin opiskelijankin puheenvuorot.

Ohjelmistotekniikka on suosittu ala. Careeriassa alkaa elokuussa kolme yhteishaun ryhmää, kaksi Porvoossa ja yksi Vantaalla. Tämän lisäksi on useita jatkuvan haun periaatteella pyöriviä monimuotoryhmiä. Alan opiskelijoilta odotetaan valmiutta jatkuvaan uuden opettelemiseen nopeasti kehittyvällä alalla sekä halua kehittää uutta ja ratkaista ongelmia. Aikuisilla työn ja opintojen yhdistäminen luo hyvän pinnan soveltaa opittuja asioita suoraan käytäntöön, ja opiskelutovereista muodostuu erinomainen vertaisryhmä, jossa ratkaistavia asioita voi pallotella. Alan opetusta kehitetään Careeriassa jatkuvasti, ja opiskelijoiden palaute on tässä myös tärkeää. Careerian ohjelmistoalan opetus seuraa aikaansa, ja syksyllä opiskelun kohteena on mm. AWS (Amazon Web Services), REST API -rajapinta ASP-NET Core:lla, React-sovelluskehitys, tietokannan mallintaminen, mobiilipelien kehittäminen, erilaisia yritysvierailuja ja  asiantuntijaluentoja.

”Koko jutun suola ja ydin on ongelmanratkaisu, on kysymyksessä sitten virheen etsiminen ohjelmasta tai uuden kehittämisestä. Tarvitaan loogista päättelykykyä, kykyä hallitsa kokonaisuuksia, ymmärtää yksityiskohtia, kykyä soveltaa opittua käytäntöön, muokata koodeja ja ennen kaikkea halua ja kykyä oppia uusia asioita.  Myös intohimo asiaa kohtaan auttaa. Ja harjoitus tekee mestarin: koodaamaan oppii vain koodaamalla. Myös verkostoituminen on tärkeää.” Näin kuvasi omia kokemuksiaan ohjelmistotuotannon aikuisopiskelija Sanna Ketomäki puheenvuorossaan.

Careeria on tehnyt nyt päättyneen lukuvuoden aikana yhteistyötä Porvoon kansallisten seniorien kanssa. Porvoon kansalliset seniorit ry. palkitsi tilaisuudessa stipendeillä kuluneen kevään teemaopastajat Aten, Simo ja Laurin. Tämä hyvä yhteistyö jatkuu syksyllä, ja Careerian opiskelijat jatkavat seniorien kouluttamista erilaisissa asioissa. Myös Careeria kiittää tästä niin opiskelijoita kuin senioreja hyödyttävästä hienosta yhteistyöstä.

   

Työnantajan terveiset toi tilaisuuteen liiketoimintajohtaja Anni Tölli, Elinkaaripalvelut, Fira Oy. Hän kannusti alan opiskelijoita, että koodariksi voi oppia missä vaiheessa elämää tahansa. Halu ratkaista ihmisten ongelmia on hyvän koodarin kantava voima. Menestymistä alalla auttaa asenne, se, että haluaa saada ratkaisuja syntymään, ja teknologian huima kehitys jo itsessään haastaa koko ajan kehittymään. Koodari istuu vaikka rakennustyömaalla tarkastelemassa työn tekemistä sopivan koodausratkaisun syntymiseksi.

Datanomien kesätapaamisen aikana opittiin myös, että bug ei ole pelkästään kesäinen ötökkä tai hyönteinen, vaan tarkoittaa myös ohjelmointivirhettä, jota ratkaisuja ja uutta etsivä ohjelmoija lähtee ratkaisemaan. Hyvää kesää kaikille, ja tervetuloa opiskelemaan alaa Careeriaan!

Seuraaviin koulutuksiin on jatkuva haku:

Cloud Application Developer (Full Stack Developer)

Mobile Application Developer -sovelluskehittäjä 

IoT -kehittäjä

Pelikehittäjä