Työhyvinvoinnin merkitys työyhteisössä

23.06.2021

Veera Wejberg, taustalla metsää.
Veera Wejberg.

Tällä otsikolla minulla oli ilo puhua Puhki-hankkeen seminaarissa, jossa osallistujia oli useasta eri organisaatiosta ympäri Suomea. Ilmoittautuneita webinaariin oli reilusti yli 250, webinaari oli siis hyvin suosittu ja olihan päivän toiseksi puhujaksi saatu Frank Martela, jonka aiheena oli positiivinen asenne työskentelyssä. 

Tämäntyyppisiin webinaareihin valmistautuessa tulee itsekin aina pysähdyttyä ja pohdittua omaa työhyvinvointia ja sen moninaisuutta. Pääteemoina käsittelin seuraavia: mistä teemoista työhyvinvointi osallistujille muodostuu, mitkä ovat eri toimijoiden roolit ja vastuut, mistä asioista osallistujat ovat kokeneet onnistumisia ja kuinka huomioida omat ja muiden onnistumiset osana arkea, ja edelleen kuinka työhyvinvointi voi toimia yrityksen brändin rakentajana. Työhyvinvoinnilla on iso merkitys myös työantajamielikuvan kannalta, miten ihmiset vuoropuhelevat keskenään ja miten viestimme eri osapuolille, tätä pohdimme myös. 

Keväällä 2021 en voinut olla nostamatta esiin myös etätyöskentelyn vaikutuksia yleisesti ja olla suuntaamatta katsetta eteenpäin. Loimme webinaarissa mm. katsahduksen myös Työterveyslaitoksen julkaisemaan ”Hyvinvointia työstä 2030-luvulla” -tutkimukseen, joka sisältää mielenkiintoisia skenaarioita työmme ja toimintaympäristömme tulevaisuudesta. 

Webinaaria edeltävälle viikonlopulle osui miesten salibandyliigan viimeinen finaaliottelu (YLE, Urheiluruutu 11.4.2021), jossa urheilutoimittaja kysyi Classicin pelaajalta Sami Johanssonilta: ”Mikä tekee teidän joukkueestanne paremman kuin mikään muu?” Vastauksena oli lyhyesti ja vapaasti referoituna: ”Saatiin hyvä henki tuohon loppuun, oli kyse sitten mistä tahansa tilanteesta, niin iloittiin koko joukkue”. Urheilussa ja työelämässä on paljon samaa, tehdään yhdessä asioita yhteisen tavoitteen eteen, mutta ehkä työelämässä olisi hyvä yhä enemmän kiinnittää huomioita yhdessä tehtyihin asioihin ja yrityksiin, joita matkalla kohti onnistumisia teemme. 

Itse päätän kerran viikossa työpäiväni siten, että lähden metsään kävelylle, ja tekemättömien töiden miettimisen sijaan mietin sitä, mitä onnistumisia lähipäivillä olen omassa työssäni ja arjessani kokenut. Joskus se onnistuminen on ”vain” se, että lähdin lenkille, mutta sekin on jo jotain. Missä sinä olet kuluneen viikon aikana onnistunut? 

Oma klusterini (JOLY), jossa toimin opettajana toteuttaa mm. johtamisen ja yritysjohtamisen, sekä lähiesimiestyön ammattitutkinnon koulutuksia ja valmistavassa koulutuksessa meillä näkyvät työhyvinvoinnin teemat vahvasti eri lähipäivissä kuten esimerkiksi itsensä johtaminen, valmentava johtaminen, työhyvinvointikortti sekä ratkaisukeskeinen työyhteisö. Lisäksi klusterimme tekee paljon yhteistyötä työelämän kanssa, ja olemme olleet toteuttamassa mm. eri yritysten työhyvinvointipäiviä sekä pitäneet ratkaisukeskeinen työyhteisö -koulutuksia. Nämä tilaisuudet ovat oivallinen mahdollisuus tehdä Careeriaa tutuksi myös muille kuin meillä opiskeleville henkilöille. 

Itse ajattelen työhyvinvoinnista mm. niin, että se on kuin pitkäjänteisesti tehty salitreeni. Se tuntuu ja näkyy niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Erilaisia hyviä tuntemuksia saa myös kokeilemalla tehdä vaihteeksi eri lailla, kuin on tottunut tekemään.

Veera Wejberg
Opettaja
Careeria