Uutta virtaa, gerontologinen hoitotyö tulevaisuudessa -virtuaaliseminaari 14.10.2021

11.10.2021

Sydän, jonka sisällä on erilaisia ikääntyneiden hoitoon liittyviä sanoja.

Asiaa gerontologisen hoitotyön tulevaisuudesta 14.10.2021 virtuaalisesti – tervetuloa maksuttomaan seminaariin!

Sanotaan, että työ ikääntyneiden parissa on raskasta, pakkotahtista, toistuvaa, yksitoikkoista, vaipanvaihtoa. Careeria valottaa työn kääntöpuolta ja järjestää alan ammattilaisille sekä alaa harkitseville maksuttoman verkkoseminaarin, jossa avataan gerontologisen hoitotyön hyviä puolia ja mahdollisuuksia. 

Uutta virtaa, gerontologinen hoitotyö tulevaisuudessa -virtuaaliseminaari

Sosiaali- ja terveysalan työntekijäpula kuormittaa ikääntyneiden hoitotyötä eikä alaa leimaava negatiivinen mielikuva helpota tilannetta.
– Me väitämme, että gerontologinen hoitotyö voi olla elämänmakuista, yksilöllistä, monipuolista, ihmislähtöistä, voimauttavaa ja palkitsevaa työtä, joka edellyttää asiantuntevaa ja laaja-alaista osaamista, kiteyttää Careerian opettaja Anna Laine alan mahdollisuuksia.

Careeria järjestää tiistaina 14.10.2021 klo 13.00–16.00 virtuaalisen seminaarin, joka on suunnattu hoitoalan ammattilaisille ja alaa harkitseville. Aiheesta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi kuulemaan ja keskustelemaan omannäköisestä vanhustyöstä, tulevaisuuden painopisteistä ja nykypäivän opiskelusta. Asiantuntijoina toimivat Helena Räsänen, TtM, Heidi Oilimo, geronomi (AMK), sairaanhoitaja (YAMK), Anne Gren, Careerian lähihoitajaopiskelija sekä Careerian opettajat Jaana Ågren, sairaanhoidon opettaja, KM, ja Tarja Riihiluoma-Tuure, sairaanhoidon ja gerontologisen hoitotyön opettaja, KM.

Virtuaalitilaisuuden puhujina alan uudistajat ja uranuurtajat

Helena Räsänen ehti työskennellä monipuolisesti eri hoitotyön työympäristöissä ennen kuin kiinnostus ikääntyneiden hyvinvointia kohtaan heräsi hänen työskennellessään osastonhoitajana kotisairaanhoidossa. Tämä kiinnostus johti hänet mm. erikoissuunnittelijaksi THL:n ikäihmisten palvelujen kehittämistyöryhmässä sekä Sipoon kunnan palvelujohtajaksi, kunnes hän eläköityi vuoden 2021 alussa. Helenalle tärkeää on ikääntyneen ihmisen arvostaminen ja kuuntelu sekä ihmislähtöinen hoito hyvällä ammattitaidolla ja -etiikalla.

Heidi Oilimolla on kymmenien vuosien kokemus ikääntyneiden hoidon eri ympäristössä. Laulavalle geronomille on aina ollut luonnollista hyödyntää musiikkia myös hoivatyössä. Lisää työkaluja tekemiseen hän on hankkinut musiikkiterapian ja -pedagogiikan opinnoilla, jotka ovat hyötykäytössä tämänhetkisessä työssä musiikkitoiminnan suunnittelijana Eläkeliitossa.

Anne Gren on Careerian lähihoitajaopiskelija, joka päätti kolmenkymmenen parturi-kampaajana työskentelemänsä vuoden jälkeen vaihtaa alaa. Anne koki hoitotyön ja erityisesti ikääntyneiden kanssa työskentelyn itselleen luontevimmaksi valinnaksi ja hakeutui oppisopimukseen palvelutaloon. Nyt opintojensa loppuvaiheessa hän on tyytyväinen, että uskalsi vielä aikuisiällä hypätä kohti uutta uraa ja työtä, jossa voi tukea ikääntyneiden mielekästä arkea.

Tilaisuuden seminaariosuus päättyy klo 15.00 ja sen jälkeen osallistujilla on mahdollisuus keskustella ja kysyä Careeriassa alkavista alan koulutuksista ja osaamisen kehittämismahdollisuuksista.

Tilaisuus on maksuton. Mukaan voi rekisteröityä täältä.

Lisätietoja: Anna Laine, anna.laine@careeria.fi, puh. 040 667 0802