Yhteishaun päättyessä - Careeria

Yhteishaun päättyessä

13.03.2019

Merja Jämsén, koulutuspäällikkö, Careeria. Kuvassa taustalla Matti Lindell, Porvoon seudun ammattikoulun ensimmäinen rehtori 1959–31.10.1079.

Kevään yhteishaku nuorille elokuussa alkavaan ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen päättyi 12.3.2019. Careerialla oli peruskoulunsa päättäville yhteishaussa avoinna peräti 18 perustutkintoa. Kaiken kaikkiaan 621 opiskelupaikkaa Porvoossa ja Askolassa sekä 61 paikkaa Vantaalla. Toiseksi viimeisenä hakupäivänä ensisijaisia hakijoita Careeriaan Askolaan/Porvooseen oli 360, Vantaalle 32.  Laajalla tarjonnalla on haluttu mahdollistaa nuoren opiskelu kotipaikkakunnalla ja opiskeluun kiinnittyminen opiskelijaa motivoivalla alavalinnalla.

Askolan/Porvoon alueen toisen asteen koulutuksen tarjontaan oli ensisijaisista hakijoista ammatilliseen koulutukseen 56,7%. Erityisesti nuorten tavoittamiseen suunnatut: Road show, avoimet ovet, tutustumistilaisuudet opetukseen, näkyvyys lehdistössä ja opiskelijoiden osallisuus monissa tapahtumissa ovat tuottaneet hyvän sadon.

Jatkuvan haun prosessi syksyllä alkavaan koulutukseen on käynnissä. Hakijoiden tavoittamiseksi yksi tehokkaimmista väylistä on viesti, joka kulkee päivittäin ”suusta suuhun/puskaradiossa” opiskelijoiltamme, ja työelämäyhteistyö kumppaneiltamme opiskelijoiden oppimisesta, osaamisesta ja opiskelun mielekkyydestä. Yhteisöllisyyden kokemus on merkittävä viihtyisyystekijä ikään katsomatta niin opiskelijoiden kuin henkilöstönkin keskuudessa. Näihin asioihin voimme vaikuttaa parhaiten kehittämällä toimintatapojamme ja oppimisympäristöjämme vastaamaan osaamisperusteisuutta ja monimuotoista oppimista opiskelijoidemme henkilökohtaisen osaamisen hankkimisen toteutumiseksi. Uudistaessamme toimintatapojamme, uudistamme opettajuutta. Tarvitsemme opettajuuteen aikaa opiskelijoiden yksilöllisen oppimisen ohjaukseen, yhteisopettajuudelle, työelämälähtöisyydelle.

Toivon matkaamme uusia näkökulmia, totutun kyseenalaistamista, uskallusta kokeilla!

Arvostan, kuuntelen ja kunnioitan asiakasta, opiskelijaa ja työkaveria.
Luotan yhteiseen osaamiseen ja onnistun muiden kanssa.
Uudistun ja uudistan rohkeasti ja vastuullisesti.

Merja Jämsén

Koulutuspäällikkö, Careeria