Arnevi Laukkanen - Careeria

Koulutus plus työkokemus on yhtä kuin ammattilainen

Hilton Helsinki Airport -hotellissa työskentelevä Arnevi Laukkanen on siivousalan väsymätön puolestapuhuja. Ala tarvitsee kipeästi uusia työntekijöitä ja esimiehiä - sekä kaikkein eniten arvostusta.

- Usein ajatellaan, että siivoustyö on pelkästään raskasta ja huonosti palkattua puurtamista, jota suostuvat tekemään vain maahanmuuttajat. Unohdetaan se, että tällä alalla on kaikki mahdollisuudet edetä vaikkapa esimieheksi, Arnevi sanoo.

Hän itse on kävelevä esimerkki siitä, mitä ala voi parhaimmillaan tarjota: mielekkään ja kiinnostavan työn, jossa yksikään päivä ei ole samanlainen, verkostoja, uutta tietoa ja uudenlaista osaamista. Työn, josta jaksaa innostua joka aamu.

Arnevin mielestä tosi ammattilainen syntyy koulutuksen ja työkokemuksen kombinaatiosta. Kumpaakin osa-aluetta tarvitaan. Hän on opiskellut Careeriassa työn ohessa huimat 3 alan tutkintoa ja neljäs opiskeluvaihekin on parhaillaan menossa. Plakkarissa ovat laitoshuoltajan ammattitutkinto, siivoustyönohjaajan erikoisammattitutkinto sekä siivousteknikon erikoisammattitutkinto (nyk. puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto). Parhaillaan hän suorittaa näyttötutkintomestarin opintoja.

Mistä moinen into?

- Opiskeluun jää koukkuun, ala kiinnostaa ja siitä haluaa aina vain oppia lisää. Olen sitä paitsi huomannut, että mitä enemmän osaan, sitä enemmän pystyn antamaan työssäni. Osaan esimerkiksi opastaa paremmin muita uusissa työmenetelmissä tai asiakaspalvelussa.

Arnevi on työskennellyt lentokentän Hiltonissa sen perustamisesta lähtien, vuodesta 2007. Majoitus- ja ravitsemusalalla hän on viihtynyt huikeat 30 vuotta. Konkari ei kuitenkaan suunnittele eläkepäiviään, vaan paahtaa täysillä ja nauttii työstä jatkossakin.

- Aion jatkaa töitä pitkään ja opiskella samalla lisää. Siivousalan kehittäminen ja sen imagon parantaminen on minulle sydämen asia. Jos saan olla siinä jotenkin mukana, niin olen iloinen!