Careerian Kabir Iovine kilpailee painotuotteen suunnittelussa Taitaja 2019 finaalissa

Kabir Iovine opiskelee Careeriassa toista vuotta media-alan perustutkintoa. Taitaja-kilpailuista hän haki kokemusta viime vuonna, ja nyt tammikuun 2019 semifinaalissa hän pääsi näyttämään omia vahvuuksiaan ja selvitti tiensä hienosti finaaliin.

Semifinaali pidettiin 31.1.2019 Jyväskylässä, jossa tehtävänä oli suunnitella ja toteuttaa mainostoimistolle infografiikkaa sisältävä ilmoitus. Suunniteltavaa ilmoitusta tullaan käyttämään peruspainotuotteissa, sanomalehdissä ja verkkojulkaisuissa.

Kabirin toimintatapaan kuuluu nopea ideointi ja oman linjan pitäminen toteutuksessa. Luovana ihmisenä hän keksii helposti idean ja alkaa sitten määrätietoisesti työstää sitä. Kilpailussa aikaa on rajallisesti, joten myös pään kylmänä pitäminen on tärkeä asia. Kabir työskentelee opiskelun ohessa osa-aikaisesti mainosalan yrityksessä, joten Careeriasta saatavan opin lisäksi taidot karttuvat myös alan oikeiden töiden parissa.

Kabirin opettaja, Sami Ulmanen kehuu ohjattavansa luovuutta, omistautumista ja itseohjautuvuutta.

– Kun semifinaalin palautteet tulevat, käymme ne yhdessä läpi ja hyödynnämme palautteesta saamamme tiedon. Sitten odotamme finaalitehtävien julkistamista ja alamme suunnitella taktiikkaa, jolla lähdemme kilpailuun. Kabirin vahvuuksia on suunnitteluosaaminen, jolloin voimme keskittyä tekniikan hiomiseen, kertoo Kabirin opettaja Sami Ulmanen.

– Semifinaalissa minulle selvisi, että tekniikan osaaminen on kilpailussa avainroolissa. Finaalitehtävässä ulkoasun merkitys on arvioinnissa 30 % ja 70 % on sitä, että tehtävä on teknisesti oikein tehty. Jos kilpailijat ovat teknisesti samalla viivalla osaamisessa, niin silloin ulkoasu ratkaisee. Minulla juuri ideat tulevat helposti, pohtii luova nuori opiskelija mahdollisuuksiaan finaalissa.

– Luovuus on todellakin merkittävä Kabirin vahvuus, ja se on hänelle selkeä etu. Siksi olemmekin päättäneet satsata juuri tekniikan hiomiseen finaalia varten. Kabir on hyvin itseohjautuva opiskelija, ja yhteistyömme sujuu varsin välittömissä merkeissä, kehuu Sami Ulmanen.

– Sami on mahtava maikka! Auttaa vaikka illalla, jos jokin asia mietityttää ja tarvitsen apua päästäkseni asiassa eteenpäin. Olemme sopineet, että voin silloin olla yhteydessä kouluajan ulkopuolellakin. Samilla on hyvät välit kaikkiin opiskelijoihin, ja häneen voi luottaa. Hän on ammattitaitoinen opettaja, jolta löytyy aina tarvittaessa vastaukset, hehkuttaa Kabir puhuessaan opettajastaan.


Kabir Iovine omassa elementissään, suunnittelun äärellä.


Sami Ulmanen ja Kabir Iovine valmiina Taitaja-finaaliin. 


Alkavat koulutukset

    Tällä hetkellä ei alkavia koulutuksia. Suunnitteilla olevista aloituksista voit tiedustella yhteyshenkilöltä.