Henkivartijan taitoja Close Protection -koulutuksesta - Careeria
Henkivartijan taitoja Close Protection -koulutuksesta

Henkivartijan taitoja Close Protection -koulutuksesta

Marraskuussa 2019 järjestettiin Careeriassa Close Protection and First Person on Scene -koulutus. Kolme viikkoa kestävä koulutus on suunnattu turvallisuusalalla toimiville henkilöille, jotka haluavat kehittää ammatillista osaamistaan henkilösuojaukseen ja laajentaa työllistymismahdollisuuksiaan myös kansainvälisiin toimintaympäristöihin.

Careeria ja CareeriaPlus järjestivät englanninkielisen koulutuksen yhteistyössä englantilaisen turvallisuusalan koulutusyrityksen Elite Academyn kanssa. Kouluttajana toimi Elite Academyn kansainvälisistä koulutuksista vastaava Kyle Thornburn, ja opetuskielenä oli englanti.

Koulutuksen osallistujakaarti oli varsin kansainvälinen. Suomalaisten lisäksi osallistujia oli Romaniasta, Ukrainasta ja Isosta-Britanniasta. Yksi heistä oli James Greaves. Jamesilla on takanaan lähes 6 vuoden ura brittiarmeijassa, jonka jälkeen hän on työskennellyt turvallisuusalalla eri tehtävissä edeten aluepäällikön tehtäviin. -Haluan nyt kehittää osaamistani edelleen ja edetä vaativampiin turvallisuusalan tehtäviin, James kertoo. -Suunnitelmissa on jatkossa työskennellä henkilösuojaustehtävissä haastavassa ympäristössä kuten esimerkiksi Irakissa, Afganistanissa tai jossain Afrikan maassa.

Careeriassa turvallisuusalan perustutkintoa opiskelevaa Nina Vilpposta kiinnostaa myös henkivartijan työ tulevaisuudessa.  Kansainvälisesti on kovaa kysyntää naispuolisille henkivartijoille. Työmahdollisuudet ovat hyvät, jos kielitaito on hallussa – etenkin venäjän ja arabian osaajille on tarvetta. Mutta mitkä ovat pienen ja siron naisen mahdollisuudet pärjätä alalla? -Henkivartijan ei tarvitse olla iso korsto pärjätäkseen, sillä työ on enemmän ajattelua, suunnittelua ja turvallisuusnäkökohtien huomioonottamista, Nina pohtii.

   

Sekä Ninan että Jamesin mielestä koulutus on ollut erittäin mielenkiintoinen ja hyvin toteutettu. -Koulutus on ollut loistava. Aihepiirit ovat olleet mielenkiintoisia ja hyödyllisiä. Kaikki järjestelyt majoituksesta, ruokailuun ja itse koulutukseen ovat toimineet hienosti, ja tilat ovat hyvät, James kehuu.

-Opiskelu on ollut intensiivistä ja kivaa. Teoriaa ja käytännön harjoituksia on ollut paljon. Opiskelu on sujunut hyvin englanniksi ihan tavallisella kielitaidolla. Jos jokin termi on ollut vieras tai jotain asiaa ei ole ymmärtänyt, aina on voinut kysyä. Tarvittaessa sanoja on selvennetty kirjoittamalla ja Google kääntäjä on myös ollut käytössä, Nina nauraa.

Kokemusten jakaminen ja muiden kokemuksista oppiminen ovat sekä Ninan että Jamesin mielestä ollut koulutuksen parasta antia. Kokeneemmilta on myös saanut apua koulutuksen aikana. -Esimerkiksi ampumaharjoituksissa armeijataustaiset ovat olleet suurena apuna meille kokemattomammille, Nina kertoo.

Nina ja James ovat hyvin tyytyväisiä koulutukseen. -Voimme suositella sitä kaikille alasta kiinnostuneille, jotka haluavat haasteita ja mahdollisuuksia lähteä töihin ulkomaille.