Irina Juferova - Careeria
Irina suoritti tutkinnon ennätysnopeasti

Irina suoritti tutkinnon ennätysnopeasti

Porvoolainen perheenäiti Irina Juferova suoritti Nuorten aikuisten osaamisohjelmassa (NAO) hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon (nyk. ravintola- ja catering-alan perustutkinto) ennätyksellisen nopeasti neljässä kuukaudessa. Edessä siintävät jo jatko-opinnot.

Irina kertoo aloittaneensa perustutkinnon jo aiemmin, mutta ei ollut onnistunut saamaan opintoja päätökseen.
- Minua häiritsi se, että tutkinto oli kesken. Niinpä opiskelupaikan saatuani päätin, että nyt se on tehtävä! Lopetin työt, jotta voisin keskittyä täysillä opiskeluun ja saada tutkinnon varmasti maaliin, hän kertoo. Aloittaessaan opinnot vuoden alussa Irinalla oli takataskussa kuudesta tutkinnon osasta kaksi suoritettua kokonaisuutta.   

Opiskelun opettelua

Irina kertoo, että alussa tuntui haastavalta palata koulun penkille.
- Oli opeteltava opiskelemaan, mutta minulla oli kova halu suorittaa tutkinto loppuun, ja opin nopeasti uusia asioita, joten pääsin nopeasti sisään opiskelurytmiin.  

Irinalla olikin kova vauhti päällä ja alusta lähtien selvää, että hän haluaa edetä opinnoissa nopeammin kuin muut.
- Alkuun etenin samassa tahdissa muun ryhmän kanssa, mutta sovimme hyvin nopeasti luokanopettajani kanssa, että voin alkaa suorittaa näyttötöitä nopeammin kuin muut, koska minulla oli niin paljon alan työkokemusta. Mielestäni olikin todella hyvä juttu, että opinnot pystyi rytmittämään  näin itsenäisesti.

Kannustusviesti äideille

Irina myöntää, että aikataulu oli haastava.
- Se vaati arjen yhteensovittamista, sillä kotona on kaksi teiniä, joista tyttö harrastaa yleisurheilua ja poika salibandya. Lasten harrastusten ja opintojen yhtälö oli välillä hieman kimurantti, mutta toimi kaikesta huolimatta. Tästä syystä haluankin kannustaa muitakin äitejä kokeilemaan rohkeasti NAO-opintoja. Oman kokemukseni perusteella uskon, että kaikki on mahdollista ja käytännön asiatkin järjestyvät, jos vain omaa tahtoa löytyy.

Oppimisvalmentajalta arvokasta tukea

Irina sai opinnoista myös tsemppiä jatko-opintoihin.
- Päätin hakea ammattikorkeakouluun tradenomi-opiskelijaksi. Tästä iso kiitos Careerian oppimisvalmentaja Johanna Oljemarkille, jolta olen saanut arvokasta tukea. Hän on auttanut etsimään jatko-opiskelupaikkoja, kaivanut materiaalia ja tukenut minua kaikin tavoin. Arvostan todella paljon sitä, että en ole joutunut jäämään yksin asioiden kanssa ja yhteydenpito Johannaan on jatkunut opintojen päätyttyäkin.