Janette antaa kiitosta kolmikielisyydestä, kansainvälisyydestä, yhteisöllisyydestä, hyvästä ilmapiiristä ja opetuksesta

Janette Ullakko

 • Valmistui merkonomiksi Point Collegesta (1.1.2019 alkaen Careeria)
 • Suoritti kaksoistutkinnon
 • Point Collegessa hyvää:
  • Mahdollisuus kaksoistutkintoon
  • Kolmikielisyys ja kansainvälisyys
  • Yhteisöllisyys
  • Hyvä ilmapiiri
  • Opettajat ja opetus
  • Oikeasta työstä saatava oppi ja kokemus

Janette Ullakko on monessa mukana. Hän opiskeli merkonomiksi ja suoritti merkonomin tutkinnon rinnalla myös ylioppilastutkinnon Linnankosken lukiossa. Janette oli aktiivisesti mukana opiskelijakunnan hallituksessa toimien kolmannen opiskeluvuoden sen puheenjohtajana. Lisäksi hän teki koko opiskeluaikansa opintojen ohessa töitä. Työkokemusta kertyi opiskeluaikana jo hyvin monipuolisista tehtävistä.

– Olen tehnyt Näsin S-marketissa ihan kaikkea. Olen ollut myymälässä, kassalla, välillä auttamassa Coffee Housen puolella tai tarjoilemassa ryhmään kuuluvassa ravintolassa. Lisäksi olen tehnyt esim. häätilaisuuksissa tarjoilijakeikkoja Willitomaatti Cateringille, Janette kuvaa opiskeluaikansa työhistoriaa.

Työssäoppimisjaksonsa Janette suoritti Taidetehtaan Tanssikoulussa haasteellisissa, mutta antoisissa tehtävissä.

– Työskentelin yritysmyyntiprojektin parissa, jossa sain suunnitella kaiken alusta loppuun. Etsin kontaktoitavat yritykset, laadin kirjeen, jonka lähetin yrityksiin, soitin perään ja sovin tapaamiset. Sain projektissa hyvin myydyksi ja koin todellista osaamisen ja onnistumisen iloa. Tässä business to business -projektissa pääsin soveltamaan monipuolisesti merkonomiopintojeni teoriaopetuksessa saamaani oppia käytäntöön, Janette kertoo tyytyväisenä.

– Opiskelun loppuun mahtui vielä työssäoppimisjakso Espanjassa. Työskentelin Zariko Properties -nimisessä kiinteistönvälistysyrityksessä, joka myy ja vuokraa asuntoja Espanjassa pääasiassa suomalaisille, mutta myös muille. Työ oli asiakaspalvelua ja myyntityötä, Janette kertoo.

Entiselle opinahjolleen Point Collegelle Janette antaa kiitosta kolmikielisyydestä, kansainvälisyydestä, yhteisöllisyydestä, hyvästä ilmapiiristä ja opetuksesta.

– Koulussa rohkaistui puhumaan myös ruotsia ja englantia. Meillä ei jaoteltu kuka kuuluu mihinkin kieliryhmään, vaan projekteja tehtiin kolmella kielellä yhdessä. Sain myös ruotsinkielisen linjan opiskelijoista ystäviä. Yhteishenki oli hyvä, Janette kehuu.

– Meillä oli ihana rehtori, joka oli innostunut kaikesta ja piti hyvän fiiliksen yllä. Visuaalisen myyntityön opetus oli todella laadukasta. Opettaja sai meidät tekemään ja sai meidät myös löytämään parhaat puolemme. Markkinointisuunnittelun opetuksesta sekä oppilaitoksen kolmikielisyydestä on ollut minulle paljon hyötyä myös jatkoa silmällä pitäen, summaa kaupalliselle alalle opintojaan jatkanut Janette opetusta.

– Point oli huippukoulu! Opiskelu siellä on antanut minulle niin paljon enkä ole katunut, että aikanaan valitsin juuri sen! Voin suositella opiskelua avoimille ja positiivisille ihmisille, jotka tykkäävät tehdä käytännön asioita oppiakseen ja päästäkseen elämässä eteenpäin, Janette summaa lopuksi.

Mitä Janetelle kuuluu nyt?

– Valmistumisen jälkeen vaihdoin melkein heti työpaikkaa, sillä sain uuden työtarjouksen Porvoon Rossosta sekä Coffee Housesta. Ehdin työskennellä pari vuotta, kunnes pääsin Turkuun opiskelemaan. Haaveenani oli, että olisin aloittanut opinnot Kauppakorkeakoulussa, mutta valitettavasti pisteet eivät ihan riittäneet koulupaikan saamiseksi. Hain sinne kaksi kertaa ja kävin valmennuskurssin, mutta silti paikka jäi haaveeksi. Olen kuitenkin todella onnellinen, että sain paikan Turun ammattikorkeakoulusta. Opiskelen liiketaloutta, ja ajatus olisi suuntautua markkinointiin. Opiskelu kestää 3,5 vuotta. Valmistun tradenomiksi. Jos vain intoa riittää ja arvosanat antavat myöten, haen vielä jatko-opintoihin, joko maisteriopintoihin kauppakorkeakouluun tai ylempään ammattikorkeakoulututkintoon, kertoo Janette opiskelustaan ja jatkosuunnitelmistaan.

– Turku on opiskelukaupunkina ollut sitä mitä odotin ja vielä vähän enemmän. Olen saanut lukuisia uusia ystäviä sekä aloittanut uudessa jalkapallojoukkueessa. Suosittelen itse lämpimästi lähtemään uuteen kaupunkiin opiskelemaan sekä verkostoitumaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Tämä puoli vuotta, jonka olen jo Turussa opiskellut, on kasvattanut minua älyttömän paljon. Jos vain asiat sujuvat mallikkaasti, aion lähteä vielä opiskelijavaihtoon. Tulevaisuus noin muuten on omalla kohdallani vielä täysin auki. Nyt keskityn kuitenkin kouluun ja uuden oppimiseen ja pidän kaikki vaihtoehdot avoinna. Uskon, että jotain hyvää on vielä luvassa, maalailee Janette.