Katariina Siponen - Careeria

Liiketalouden monipuoliset opinnot vievät Katariinaa uralla eteenpäin

Katariina Siponen työskentelee Bestsellerillä Kampin Jack & Jonesissa myymäläpäällikkönä. Katariina suoritti merkonomin opinnot ja kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnon (nyk. liiketoiminnan erikoisammattitutkinto) Careeriassa ja intoutui vielä jatkamaan opintoja ammattikorkeakoulussa liiketalouden saralla.  

Näin Katariina kertoo opinnoistaan ja urasuunnitelmistaan: "Lähdin opiskelemaan kaupan esimiehen erikoisammattitutkintoa, sillä olin juuri ennen sitä valmistunut merkonomiksi Careeriasta, ja tutkinto sopi työtilanteeseeni sekä tulevaisuuden suunnitelmiini erinomaisesti.

Minulla oli merkonomi-opintojeni kautta aikaisempi kokemus Careeriassa opiskelusta, ja se oli aina joustavaa työni ohella - ohjaajat ja kouluttajat olivat asiantuntevia ja ymmärtäväisiä, joten jatko oli helppo ratkaisu.

Koulutuksessa parasta olivat oppitunnit, helppo sulauttaminen omaan työhön ja arkeen, sekä muut eri alojen opiskelijat, jotka opiskelivat myös Kaupan esimiehen erikoisammattitutkintoa. Oppitunnit olivat informatiivisia, ja samalla sai myös tutustua muihin aloihin. Lähipäivillä oli myös rentoa ja hauskaa kivojen kanssaopiskelijoiden ja kouluttajien ansiosta.

Opiskelu kannatti ehdottomasti, se antoi minulle paljon; sain perspektiiviä muiden alojen kautta, tutustuin uusiin ihmisiin ja opin paljon mm. johtamisesta ja vuorovaikutuksesta. Opiskelu myös antoi minulle intoa lähteä jatkamaan opiskelua, ja aloitinkin alkuvuodesta ammattikorkeakoulussa liiketalouden opiskelun.

Kaupan esimiehen erikoisammattitutkintoa suosittelen kaikille sellaisille kaupan alalla oleville esimiehille tai esimiehiksi haluaville, jotka haluavat oppia paremmaksi esimieheksi ja kehittää itseään. Myös alalle tähtääville tutkinto antaa paljon.

Tällä hetkellä olen opintovapaalla työstäni ja keskityn ammattikorkeakoulussa opiskeluun. Tavoitteeni on valmistua kahden-kolmen vuoden sisällä, ja sen jälkeen edetä urallani."