Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto mahdollisti uralla etenemisen - Careeria
Hillevi Puhakka Alkon kassalla.

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto mahdollisti uralla etenemisen

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon suorittanut Hillevi sai koulutuksesta rutkasti lisää osaamista ja oppia vietäväksi työpaikalleen. Tavoitteellinen tekeminen mahdollisti myös uralla etenemisen.

Hillevi Puhakka valmistui Careerian ensimmäisestä liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon, kaupan osaamisalan ryhmästä. Alkossa työskentelevä Hillevi koki oppisopimuksella opiskelemisen erittäin toimivaksi ja joustavaksi vaihtoehdoksi.

-Innostuin tästä, sillä en ollut ajatellutkaan, että opiskelu olisi mahdollista työn ohella. Oppisopimus oli minulle juuri sopiva vaihtoehto, sillä olen aina ollut tekeväinen enkä halunnut luopua urastani Alkossa ja ruveta täyspäiväiseksi opiskelijaksi, Hillevi valottaa valintansa taustoja.

Hillevi oli aiemmin suorittanut merkonomin tutkinnon sekä tarjoilijan pätevyyden. Alkossa hän on työskennellyt vuodesta 2017. Kesällä 2019 hän huomasi tarvitsevansa jotain uutta.

-Huomasin kaipaavani lisää vastuuta ja haastetta työhöni, joten aloin tutkimaan vaihtoehtoja. Törmäsin Careerian nettisivuihin ja sen tarjoamaan mahdollisuuteen opiskella oppisopimuksella, Hillevi kertaa sopivan koulutuksen löytymistä.

Hakuprosessi sujui hienosti vastuukouluttajan avustuksella, ja oppisopimus saatiin tehtyä oppisopimustoimiston ja työnantajan kanssa nopeasti. Työpaikkaohjaajaksi ja -arvioijaksi löytyi Alkosta alan vanha konkari, jo 25 vuotta kaupan esimiehenä toiminut Juha Tuovinen, jolle oppisopimusopiskelu oli jo ennestään tuttua. -Olen itse kouluttautunut vastaavanlaisessa koulutuksessa kaupan alan esimiehen erikoisammattitutkintoon ja toiminut aiemmin kahdelle myyjälle sekä kahdelle myymäläpäällikölle kouluttajana/arvioijana”, kertoo Juha.

Hillevin opinnot lähtivät hyvin käyntiin ja koulutusryhmästä löytyi hyvin vertaistukea.

-Koulutuksessa parasta oli sen avoimuus ja mahdollisuus joustoon ja eläväiseen työtilanteeseen. Opiskeluryhmä oli pieni, mutta se teki oppimisesta helpompaa ja oppimisympäristöstä avoimen. Oppimistahti oli tehokas, sillä lähipäiviä ei ollut vuoden aikana kuin kymmenen. Eteneminen olikin omasta aktiivisuudesta kiinni. Verkkokurssit oli mielenkiintoisia suorittaa ja Teams-koulutukset hyvin järjestettyjä. Lähipäivistä jäi aina jotain kirkkaana oppina mieleen töihin vietäväksi, ja näitä opittuja asioita on kiva jakaa tiimille.

Hillevi kertoo työn ja opiskelun rytmittämisen tuntuneen välillä haastavalta, ja kokee että ilman motivoitunutta asennetta tehtävien ja näyttöjen eteneminen olisi voinut olla kuoppaista. Hukkaan ei opiskelu mennyt, pikemminkin päinvastoin. -Tutkinnon suorittamisen ja tavoitteellisen tekemisen ansiosta pääsinkin urallani askeleen eteenpäin ja aloitin juuri uudessa roolissani palvelumestarina.

Työpaikkaohjaajallakin on Hillevin tekemisestä ainoastaan positiivista sanottavaa. -Parasta Hillevin tutkinnon suorittamisen prosessissa oli seurata innokkuutta ja määrätietoisuutta oppia uutta ja hakea tietoa. Osaaminen kehittyi opiskelun aikana, sillä kokonaisuuden hahmottaminen parani entisestään. Tämä näkyi työnantajalle entistäkin varmempana suorittamisena muun muassa vuoden myynnillisissä kohokohdissa eli sesongeissa, Juha kehuu.

Tulevaisuudessa Hillevi aikoo vielä opiskella ja kouluttaa itseään lisää. Tähän Juhallakin on selkeä näkemys. -Opiskelu kannattaa aina, sillä pienetkin ärsykkeet saavat hyvän työntekijän syttymään entistäkin kirkkaammaksi tähdeksi.