Milja-Mariia Lampi Careeriasta Taitaja-finaaliin kauneudenhoidossa - Careeria

Milja-Mariia Lampi Careeriasta Taitaja-finaaliin kauneudenhoidossa, finaali Joensuussa 21.–23.5.2019

Milja-Mariia Lampi selvitti hienosti Taitaja 2019-semifinaalissa tiensä Joensuussa 21.–23.5.2019 pidettävään finaaliin. Jo viime vuoden puolella kosmetologiksi valmistunut Milja-Mariia valmistuu keväällä 2019 Careeriasta kosmetiikkaneuvojaksi ja suorittaa valmistautuessaan ja osallistuessaan Taitaja 2019 finaaliin tutkinnon osan, huippuosaajana toimiminen. Taitaja-kilpailun osalta Milja-Mariia on jo konkari, sillä hän oli mukana kilpailussa kokeilemassa taitojaan jo ensimmäisenä opiskeluvuotena. Toisena opiskeluvuotena hän pääsi finaaliin, ja nyt Careeriassa jännitetään jälleen hänen puolestaan kevään 2019 finaalissa.  

Milja-Mariian valmentajana toimii tämän keväänkin kilpailussa kauneudenhoitoalan ammatinopettaja Marika Lundahl. 

– Olen ollut pitkään mukana Taitaja-toiminnassa, Milja-Mariia on jo kuudes valmennettavani. Valmentajan silmäni on jo harjaantunut näkemään potentiaaliset taitajat kuuden finaalin valmennettavan jälkeen. Ammatillisten taitojen lisäksi osallistujalta vaaditaan myös hyvä psyyke ja hermot, että “pokka pitää” tiukassakin tilanteessa, kertoo Marika Lundahl. 

– Ainahan kilpailuissa jännittää, mutta nyt Taitaja-kilpailuun on vähän helpompi mennä, kun on jo kokemusta. Semifinaaleissa oli ennakkotehtävänä mainoksen tekeminen miesten kasvohoidosta määrätyllä kuvankäsittelyohjelmalla. Muut tehtävät olivat ripsien ja kulmien kestovärjäys, pikakäsihoito ja miesten kasvohoito, Milja-Mariia kertoo. 

– Milja-Mariia suoriutui semifinaalin tehtävistä mallikkaasti. Tänä vuonna pisteitä annettiin erittäin tiukkojen arviointikriteereiden pohjalta, kehuu opettaja valmennettavaansa. 

Joensuussa 21.–23.5.2019 pidettävässä finaalissa tehtäviä tulee jokaisesta kauneudenhoitoalan tutkinnon osasta: kasvo-, jalka-, käsi- ja vartalohoito, depilaatio, ehostus ja tehtävät myynnistä ja markkinoinnista sekä yritystoiminnasta. Lisäksi parina viime vuonna finaaliin on vaadittu ennakkotehtävä. Viime vuonna se oli video-CV. Myös tuotetietouden osaamisella on suuri merkitys. Osallistujan tulee ottaa haltuun finaalissa käytettävät uudet tuotesarjat.  Ammatinopettaja on valmennettavansa mukana kilpailuun valmistautumisessa alusta loppuun asti. 

– Ei oteta paineita, vaan lähdetään tekemään mukava kilpailu. Jokaisella osallistujalla on oma tapansa tehdä ja prosessoida kilpailutehtävät. Yksi valmentajan tärkeimmistä tehtävistä on hoksata tämä ja mukauttaa ohjaus valmennettavan mukaan. Se on pedagogiikkaa, kiteyttää Marika Lundahl. 

– Saan todella paljon irti siitä, mitä Marika antaa. Pystyn sisäistämään kaikki ohjeet, myös parannusehdotukset. Tapa, miten Marika opettaa sopii minulle. Hän tsemppaa hyvin, jos on vaikka tuntemus, että pystynkö nyt tähän, kiittelee Milja-Mariia valmentajaansa. 


Kohti Taitaja 2019 finaalia: Marika Lundahl ja Milja-Mariia Lampi.  


Carpe Diem – tartu hetkeen. Milja-Mariia Lampi ja Taitaja-varustesalkku.