Minna Kajasrinne - Careeria

Hotelliala aukesi opintojen avulla

Minna Kajasrinteellä on hieno titteli: hänen työasunsa nimikyltissä kiiltää teksti Guest Service Agent. Suomeksi se on jotakuinkin sama kuin vastaanottovirkailija - mutta Minnan työhön Hilton Helsinki Strand -hotellissa kuuluu paljon muutakin kuin vastaanoton tehtävät.

- Työskentelen myös ns. Executive Loungessa, jossa huolehdin ruoka- ja juomatarjoiluista sekä opastan ja neuvon hotellin asiakkaita erilaisissa arkisissa asioissa. Autan heitä löytämään sopivan ravintolan tai eri nähtävyyksiä ja opastan, miten minnekin parhaiten pääsee kulkemaan, kertoo Minna.

Hän sanoo olevansa parhaillaan unelmatyössään, jossa on vaihtelua, kansainvälisyyttä ja jossa tarvitaan erilaista ja laajaa osaamista.

Täsmäkoulutusta Careeriasta

Uusi ura aukesi opintojen avulla. Minna haki jo aiemminkin hotellityöhön, mutta restonomin pätevyys ilman hotellialan kokemusta ei riittänyt alan työnantajille. Vuoden kestänyt hotellivirkailijan ammattitutkinto (nyk. matkailupalvelujen ammattitutkinto) oli juuri sopiva, työn ohella opiskeltava täydennyskoulutus, josta hän sai tarvittavat täsmäeväät uuteen ammattiin.

- Lähipäiviä Tikkurilan Careeriassa oli noin kerran viikossa ja verkkotehtäviä oli paljon. Koulutukseen kuuluivat pitkät käytännön työharjoittelujaksot, joista toisen tein Ruotsissa ja toisen täällä Hiltonissa, hän kuvaa.

Ura ulkomailla?

Hilton-ketju kiinnosti Minnaa jo alun pitäen, sillä sen noin 4000 hotellia sijaitsevat ympäri maailmaa. Uramahdollisuuksia siis riittää.

- Totta kai ura ulkomailla, lähinnä Euroopassa, on kiinnostava vaihtoehto. Haluan kehittyä ja päästä eteenpäin ja aion myös tulevaisuudessa opiskella päästäkseni tavoitteisiini - mutta ei ihan heti. Nyt nautitaan tästä ja vaihtelevista työpäivistä!