Mirdita Jashari - Careeria

Mirdita opiskelee oppisopimuksella merkonomiksi

Mirdita Jashari hymyilee iloisesti Korson K-supermarketin hyllyjen välissä. Tästä kaikki nimittäin sai alkunsa. Oli kevät vuonna 2012, kun työtä vailla ollut Mirdita pääsi työkokeiluun omaan lähikauppaansa. Silloin Mirditan päivät kuluivat enimmäkseen hyllyjen täyttämisessä. Mikäs siinä, ihan kivaa työtä. Nuoren naisen selkeä kiinnostus työhön ja oppimisenhalu kiinnittivät kolme vuotta Korson K-supermarketia pyörittäneen kauppiaan Harri Nevalaisen huomion.

-Aika pian näkee työntekijän kiinnostuksen työhön. Asenne ratkaisee. Ei haitannut, vaikka Mirditan suomen kieli oli tuolloin vielä aika puutteellista. Näin heti, että hän haluaa tehdä töitä ja kehittyä. On tärkeää, että sekä työnantaja että työntekijä saavat työharjoittelussa tuntuman siihen, onko kyseessä sopiva työntekijä ja onko tämä se työ, jota hän haluaa tehdä, Nevalainen sanoo.

Kaksi vuotta on vierähtänyt, ja Mirditan hymyyn on vielä enemmän syytä kuin tuolloin kaupassa apulaisena aloittaneena. Työtehtävät ovat osittain samat, mutta paljon on tullut lisääkin. Päivät kuluvat kuin siivillä monipuolisessa työssä. Ja ennen kaikkea, Mirdita valmistuu syksyllä merkonomiksi oppisopimuskoulutuksella liiketoiminnan perustutkinnon suoritettuaan.

Sopiva yhdistelmä työssä oppimista ja teoriaopintoja

Ahkera nainen tuli Nevalaiselle heti mieleen, kun Careeriasta otettiin yhteyttä, ja ehdotettiin oppisopimuskoulutusta. Vaikka sillä hetkellä Korson K-supermarketissa ei ollutkaan akuuttia rekrytointitarvetta, Nevalainen päätti tarttua tilaisuuteen.

-Halusin kovasti päästä oppisopimuskoulutukseen. Jotta koulutukseen pääsee, opiskelijalla pitää olla työpaikka, jossa oppisopimuskoulutus suoritetaan. Minut otettiin työntekijäksi K-supermarketiin samalla kun oppisopimuskoulutussopimus tehtiin. Oli tosi hienoa opiskella Careeriassa samaan alaan tähtäävien muiden opiskelijoiden kanssa, Mirdita kertoo jo melko sujuvalla suomen kielellä.

Mirditan mielestä oppisopimuskoulutuksessa teoriaopinnot ja työssä oppiminen tukevat hyvin toisiaan.
-Kaupan alalla työssä oppiminen on tärkeää. Eihän pelkästään koulunpenkillä istuen voi oppia käytännön töitä. Toisaalta teoriaopinnot ovat olleet kivoja ja hyödyllisiä. Olemme keskittyneet muun muassa asiakaspalveluun ja visuaaliseen puoleen, Mirdita kertoo.

Maahanmuuttajalle haastavinta ovat olleet tutkintojen kirjalliset osiot.
-Siihenkin olen saanut apua. Olen kehittynyt suomen kielessä työssä ollessani, sillä olen myös saanut käyttää kieltä. Olen iloinen siitä, että pääsin aika pian jopa kassatyöhön. Tykkään asiakaspalvelusta, Mirdita hymyilee.