Nina Natri ja Miska Kahelin - Careeria
Oppisopimuskoulutuksesta potkua uralle

Oppisopimuskoulutuksesta potkua uralle

Nina Natri ja Miska Kahanpää ovat edenneet oppisopimuskoulutuksen ansiosta vauhdilla vaatekaupan vastuumyyjiksi.

Nina ja Miska ovat juuri valmistuneet merkonomeiksi Careerian ja Bestsellerin yhdessä organisoimasta oppisopimuskoulutuksesta. Nina kiittelee, että aloite koulutukseen tuli työnantajalta.
- Tuntui mielettömältä, että meille avautui mahdollisuus saada ammatti ja koulutus kertaheitolla.

Vaateala on intohimo

Miskalla loksahti kerralla moni asia paikalleen.
- Olen ollut aina kiinnostunut vaatealasta ja halunnut työskennellä vaateliikkeessä. Tiedän olevani oikeassa paikassa, sillä pidän asiakastyöstä ja innostun aina uudelleen meidän tuotteista. Mukana on siis paloa ja intohimoa. Siksi olikin hienoa, että saatuani unelmatyön, pääsin saman tien kouluttautumaan alalle.

Miska kertoo, että oma innostus ja motivaatio auttoivat häntä myös saamaan opinnot vuodessa pulkkaan.
- Tärkeää on myös se, että tekee tunnollisesti kaikki tehtävät. Lähdin tekemään tehtäviä alusta lähtien systemaattisesti ja sain siihen hyvää tukea Careerian vastuukouluttaja Mari Siivoselta, joka jaksoi vastata uutterasti kysymyksiini.

Uralla eteenpäin

Nina ja Miska ovat edenneet nopeasti työpaikalla.
- Aloitin ekstraajana, mutta työtehtäväni muuttuivat koulutuksen aikana. Sain viime talvena vastuumyyjän paikan Myyrmäen Jack&Jonesista ja nyt minulla on myös myymälämme somistusvastuu, Nina kertoo.

Samoin kävi Miskalle.
- Kun aloitin työt Kauppakeskus Kaaren Jack&Jonesissa, minua alettiin nopeasti kouluttamaan vastuumyyjäksi. Oppisopimuskoulutus tuki tilannetta hyvin. Nyt olen virallisesti vastuumyyjä eli House Managerin oikea käsi.

Heksut selkiyttivät kokonaisuutta

Miska kertoo, että oppisopimuskoulutusta oli alkuun hieman vaikea hahmottaa.
- Onneksi silloisella myymäläpäälliköllä oli kokemusta henkilökohtaistamissuunnitelmien eli heksujen teosta. Onnistuimme myös määrittämään eri osa-alueille todella hyvät opinnäytetyöt.

Oma asenne ratkaisee

Ninan mielestä oma asenne ratkaisee kuinka paljon koulutuksesta saa irti.
- Itselleni tuli eteen paljon uusia asioita, sillä olin ehtinyt tehdä töitä Bestsellerissä vain puoli vuotta ennen koulutuksen alkua, mutta minulla oli kova motivaatio oppia. Oma tiedonhalu ratkaisee myös sen, kuinka paljon apuja on valmis ottamaan koululta vastaan. Tuntejahan pystyi valitsemaan opintotarjottimelta, jossa oli todella laaja valikoima vaihtoehtoja. Sen lisäksi tarjolla oli vapaaehtoisia koulupäiviä, jotka tukivat opintoja.

- Iso merkitys oli myös sillä, että kouluttajilla oli todella hyvä käytännön kokemus alalta ja että opintoja sai edistää vapaasti eli kaikilla tunneilla ei tarvinnut välttämättä istua. Mielestäni se kertoo myös työnantajan luottamuksesta meihin, Miska lisää.

Mitä jäi reppuun?

Molempien mielestä reppuun jäi todella paljon.
- Sain koulutuksesta lisäoppia ja huomattavasti enemmän irti käytännön työstä. Koulutus auttoi ymmärtämään yritystä kokonaisuutena ja myymälätasolla esimerkiksi visuaalisuuden merkitystä myyntityössä, Nina kertoo.

- Parasta oli se, että opin ymmärtämään myymälän arkea kokonaisvaltaisesti, enkä tarkastele asioita pelkästään myynnin kannalta. Raporttien seuranta, toiminnan kannattavuuden suunnittelu ja kampanjaseuranta olivat itselleni uusia asioita. Työtäkin oli mukavampi tehdä kun oma ymmärrys kasvoi ja tuuratessani myymäläpäällikköä jouduin todella testaamaan osaamistani, Miska lisää.

Töitä ja lisäkoulutusta

Nyt molemmat jatkavat motivoituneina vastuumyyjän tehtävissä. Nina aikoo panostaa täysillä työhön, mutta saattaa harkita lisäopintoja myöhemmin. Miska jatkaa opintoja Careeriassa.
- Aloitan syksyllä kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnon. Haluaisin edetä myymäläpäälliköksi, joten lisäkoulutus antaa hyvät valmiudet tuleviin haasteisiin.