Osaajaksi isännöintialalle - Careeria

Osaajaksi isännöintialalle

Isännöintiala kehittyy nopeasti. Uusia osaajia ja uutta osaamista tarvitaan. Isännöinnin ammattitutkinnon Careeriassa suorittanut alanvaihtaja Pasi-Ilkka Väyrynen sai opintojen aikana harjoittelupaikan, josta poiki myös työpaikka. Koulutus antoi Pasille monipuolisesti nykyaikaista osaamista isännöintialalle.

Alanvaihtaja Pasi-Ilkka Väyrynen työskentelee isännöitsijänä Porvoon OP-Isännöintikeskuksessa Oy:ssä. Hän on aiemmin tehnyt uraa myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun tehtävissä sekä yrittäjänä. Careerian isännöinnin ammattitutkinnon koulutuksen myötä Pasi sai avaimet isännöintialalla toimimiseen.

- Kuulin koulutuksesta kollegalta ja innostuin. Ala kuulosti mielenkiintoiselta ja monipuoliselta. Koulutukseen hakeminen verkkosivujen kautta oli helppoa ja sujuvaa. Alalle opiskellaan työn kautta ja tyypillistä päivää ei oikeastaan ole, Pasi kertoo. - Tilanteet tulevat joskus nopeasti eteen ja päivän tehtävälista voi muuttua nopeastikin. Työ vaatii paljon taloyhtiön asioiden selvittelyjä, paperityötä ja sähköposti -ja puhelinviestintää hallituksen ja sidosryhmien kanssa. Monesti myös useamman tehtävän samanaikaista työstämistä, Pasi jatkaa.

Alalla parasta käytännön työ ja kollegat

Isännöinnin ammattitutkinnon opinnoissa perehdytään isännöintitehtäviin kuten taloushallintoon, kiinteistön hallintoon, asiakaspalveluun, kiinteistönpitopalvelujen järjestämiseen sekä sopimuskäytännön hoitamiseen. Koulutus antaa valmiudet toimia isännöitsijänä ISA-auktorisoiduissa isännöintialan organisaatioissa, asunto-osakeyhtiössä, kiinteistöalalla, isännöintitoimistoissa ja kiinteistöjä omistavissa organisaatioissa. Opiskeluryhmissä syntyvää keskustelua pidetään arvokkaana.

- Opiskeluryhmässä parasta on kokemusten vaihtaminen ja työskentelytapojen vertailu. Tekeekö kollega mahdollisesti jonkun asian fiksummin ja tehokkaammin? Olen myös pystynyt soveltamaan aikaisempaa osaamistani työssäni isännöintitehtävissä. Se, että on tavannut erilaisia ihmisiä koko työuransa ajan auttaa tässä työssä paljon, Pasi ynnää.
- Mukavinta isännöintialalla on käytännön työ ja kollegat. Meillä on timanttinen porukka ja hyvä yhteishenki koko firmassa. Aina löytyy apuja – liittyy se sitten mihin tahansa työtehtävään. Haasteellisinta on näin ensimmäisenä kokouskeväänä sisäistää kaikki käytännön toimenpiteet ja protokollat kokouksiin ja tilinpäätöksiin liittyen. Lainsäädäntö tuo mukanaan omat toimintamallit tehdä asioita, kertoo Pasi kokemuksistaan. - Kannattaa hakea rohkeasti koulutukseen, jos ala kiinnostaa. Tylsää ei tule olemaan!

Careerian kouluttajan avulla löytyi harjoittelija ja työntekijä

Pasin työpaikkaohjaajana on toiminut Porvoon OP-Isännöintikeskus Oy:n toimitusjohtaja Johan Nyholm. Johan kertoo, että alalle kaivataan osaajia ja rekrytointi koulutuksen kautta oli onnistunut.

- Yhteistyö Careerian kanssa on ollut todella sujuvaa. Asiantuntevan kouluttajan avulla löysimme juuri meille sopivan harjoittelijan isännöinnin ammattitutkinnon opiskelijoista. Tarkoituksena oli, että Pasi olisi saanut olla harjoittelijana hieman pidempään, mutta meille vapautui isännöitsijän paikka vuoden vaihteessa, jonka seurauksena hän sai hypätä täysillä remmiin jo silloin, kertoo Johan. - Ala työllistää – meiltä löytyisi tälläkin hetkellä työtä seuraavalle isännöitsijälle, Johan vinkkaa.

 

Kiinnostuitko koulutuksesta? Kysy lisää isännöinnin ammattitutkinnosta:
Heini Leino
heini.leino@careeria.fi
p. 040 637 7510