Pirjo vaihtoi alaa perhepäivähoitajaksi

Perhepäivähoitaja Pirjo Gustafsson oli ensimmäinen, joka ilmoittautui Porvoon kaupungin kanssa yhteistyössä toteutettuun perhepäivähoitajan ammattitutkintoon (nyk. kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto). Nelikymppistä alan vaihtajaa innostivat lasten kanssa tehtävän työn lisäksi uudet asiat ja uusien taitojen oppiminen.

Vaikka rutistus oli tiukka, Gustafssonin motivaatio ei karannut.

- Perhepäivähoitajan päivä alkaa aamuseitsemältä ja loppuu viideltä. Kahtena iltana viikossa piti ehtiä puoli kuudeksi Careeriaan, ja siellä ilta sitten menikin. Viikonloppuisin tein paljon etätehtäviä ja luin opiskeluun liittyvää kirjallisuutta, muistelee Gustafsson.

Gustafsson on tyytyväinen löydettyään uusia taitoja Careerian avulla.

- Saimme todella paljon uutta tietoa ja opimme uusia tapoja tehdä työtä. Opin käyttämään ammattisanastoakin. Esimerkiksi erityslasten tarpeet olivat mielenkiintoisia, samoin erilaiset yhteistyömuodot lasten vanhempien kanssa.

Koulutuksen myötä Gustafsson ottikin käyttöön vanhempainillan, mitä ei usein perhepäivähoidossa oleville lasten vanhemmille järjestetä. Palaute oli todella positiivista.

- Ehkä nykyään myös suunnittelen enemmän asioita ja tekemisiämme lasten kanssa. Pidämme jumppatuokioita, sadutan lapsia ja teen kuvitetun ruokalistan viikoksi etukäteen. Olen myös ottanut käyttöön kuvin tuetun päiväohjelman.