Raija Airaksinen - Careeria

Fokusointia & oivalluksia yrittäjyyteen!

Raija Airaksinen-Björklund aloitti yrittämisen jo vuonna 2001, mutta asui pitkään ulkomailla ja totesi Suomeen palattuaan, että on aika saada yrityksen asioita laajemmin hallintaan. Raija aloitti yrittäjän ammattitutkinnon opinnot Careeriassa ja ei ole katunut päätöstä.

Raijan yritys on Toiminimi Raija Airaksinen. Pääasiallinen toiminta perustuu kustantamiseen, liikkeen johdon konsultointiin, koulutuspalveluihin ja mm. vuorovaikutusviestinnän ja draamaopetuksen opettamiseen. Erityisesti fokusoiminen oli aiemmin haastavaa, mutta jo nyt vuoden opiskelun jälkeen Raija osaa kertoa tarkemmin palveluistaan, joka on ollut tärkeä koulutuksen kypsyttämä hedelmä. – Palveluni kohdentuvat erityisesti hoitoalan henkilökunnalle! Tämän asian fokusoimiseen sain eväät Careerian upeilta kouluttajilta, iloitsee Raija. – Rakennan nyt koulutuksia kustantamieni kirjojen ympärille. Koulutus avasi jo varhaisessa vaiheessa silmiäni ja osaan nyt rakentaa kaiken muun toiminnan tämän tärkeän oivalluksen ympärille ja energiaa ei pala hukkaan. Koulutuksen myötä myös taloushallintoon perehtyminen on tuonut oman yrityksen tärkeitä lukuja ja asioita paremmin esille.

Ryhmästä uskomattoman paljon positiivista energiaa!

Yrittäjän opinnoissa ryhmän ja kouluttajan tuki korostuu. Vaikka aloja on monia ja ihmiset hyvin erilaisia on monet haasteet yrittäjyydessä näistä seikoista huolimatta samoja. Ammattitaitoiset kouluttajat osaavat ryhmäyttää opiskelijat jo opintojen varhaisessa vaiheessa. – Careeriassa on rautaisen ammattitaidon omaavat kouluttajat, jotka yrittäjiä itsekin. Opintojen alkaessa meidät ryhmäytettiin huomaamattamme taidokkaasti ja siitä on ollut matkan varrella paljon hyötyä ja iloa! Erityisesti turvallisuudentunne, joka saatiin aikaan ryhmässä jo alkutaipalella on ihailtavaa, kertoo Raija kokemuksistaan.

Opinnoissa pureudutaan juuri minun yrittäjyyteeni

Raija tutustui koulutuksen sisältöihin etukäteen ja oli erittäin positiivisesti yllättänyt siitä, että Suomessa tosiaan on mahdollista opiskella tämä tutkinto maksutta. Koulutus sisältää runsaasti havainnoillistavia tehtäviä, jotka palvelevat jokaisen omaa yrittäjyyttä. – Hienointa on ollut huomata, että opintojen teemoitukset linkitetään ryhmästä löytyviin aloihin! Kuin lennossa aihealueet muokataan porukan näköiseksi ja tästä seuraa se, että vaikka yrittäjällä tunnetusti ei liikaa ylimääräistä aikaa ole käytettävissään niin kummasti aikaa alkoi löytymään! Huomasin, että todella opiskelen juuri oman yritykseni parhaaksi ja hyödyt tulevat käytäntöön samantien, Raija iloitsee. – Lisäksi ihan yksilöllisenkin tsemppaamisen määrä on ollut positiivinen yllätys! Emme ole vain lauma opiskelijoita, vaan todella aina on saanut apua mihin vaan pulmaan kouluttajilta, hän jatkaa.

Seuraavaksi opinnoissa pureudutaan some- ja digimarkkinointiin ja aihe onkin herättänyt jo ennakkoon keskustelua ja paljon kysymyksiä kouluttajille. – Suosittelen koulutusta lämpimästi ihan jokaiselle yrittäjälle vasta aloittaneesta kokeneeseen konkariin, päättää Raija.