Säävälä ja Teitto - Careeria
Rekrytointikoulutus avasi ovet Eurokankaaseen

Rekrytointikoulutus avasi ovet Eurokankaaseen

Eurokankaan ja Careerian yhteistyössä toteuttama rekrytointikoulutus avasi Hannalle, Mariannalle ja Elenalle ovet uuteen työhön ja nopeaan urakehitykseen. Kaikki kolme saivat uuden alun uralle Eurokankaan rekrytointikoulutuksen kautta. Osa on jopa edennyt koulutuksen jälkeen nopeasti unelmatyöhön.

Miten erotut massasta?

Hanna Säävälä ja Marianna Teitto ovat sitä mieltä, että rekrytointikoulutuksen kautta on huomattavasti helpompi erottua massasta.

-Huomasin Eurokankaan myymälässä koulutusilmoituksen, laitoin hakemuksen menemään ja pääsin haastattelujen kautta mukaan!. Nykyisin on todella vaikea erottua massasta pelkän työhakemuksen perusteella, joten rekrytointikoulutuksen kautta on mahdollisuus päästä näyttämään työnantajalle mitä osaa ja mihin pystyy. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta myyjän töistä, joten luulen, että pelkän hakemuksen perusteella minun olisi ollut vaikea päästä edes haastatteluun, Hanna tuumailee.

Marianna Teitto, somistaja, Eurokangas

Marianna on samaa mieltä.
-Olin hakenut jo aiemmin töihin Eurokankaaseen, mutta minua ei ollut lykästänyt. Olin työttömänä kun ystäväni vinkkasi Eurokankaan ilmoituksesta, jonka hän oli nähnyt lehdessä. Niinpä päätin kokeilla josko tätä kautta onnistuisi ja hyvin kävi, hän iloitsee.

Nopeasti unelmatyöhön

Molemmat ovat tyytyväisiä siihen, että Eurokangas on työnantajana napannut hienosti kiinni heidän toiveistaan.

-Rekrytointikoulutuksesta oli mahdollisuus työllistyä joko myyjäksi tai somistajaksi. Tein ensin töitä myyjänä kolme kuukautta, mutta olin jo haastattelussa kertonut kiinnostuksestani somistajan työhön ja graafisen suunnittelun opinnoistani. Koulutuksen loputtua minulle ehdotettiinkin oppisopimusta, joka antoi minulle mahdollisuuden työskennellä myyjä-somistajana toisen somistajan opastuksella. Nyt olen työskennellyt somistajana kolmessa eri myymälässä, joissa hoidan esillepanoa näyteikkunoissa ja myymälöissä. On mahtavaa, että olen päässyt näin nopeasti unelmatyöhön ja voin toteuttaa työssä luovuuttani. Päätin vielä jatkaa opintoja ja opiskelen tällä hetkellä monimuoto-opiskeluna Careeriassa merkonomiksi muotialan lisäopinnoilla, mikä syventää entisestään osaamistani, Marianna kertoo.

Hanna työskenteli aluksi myyjänä verhopuolella, mutta häntä kiinnosti myös verhosuunnittelu. 

-Eurokangas kuunteli toiveitani ja minulle tarjottiin lisäkoulutusta verhosuunnitteluun. Nyt työskentelen kotisuunnittelijana eli suunnittelen verhokokonaisuuksia ja käyn tekemässä mittauksia asiakkaiden kodeissa. Olen todella tyytyväinen, sillä yksikään päivä ei ole samanlainen, haasteita riittää ja tuntuu, että täällä voi aina kehittyä eteenpäin. Eurokankaalla otetaan mielestäni hyvin erilaiset ihmiset huomioon ja koulutetaan heitä heidän vahvuuksiensa mukaan.

Mahdollisuuksia maahanmuuttajille

Rekrytointikoulutus tarjoaa mahdollisuuksia myös maahanmuuttajataustaisille henkilöille. Elena Kukkonen on kotoisin Ukrainasta ja hakeutui koulutukseen tämän vuoden huhtikuussa.
-Olin työttömänä kun päätin hakea mukaan Eurokankaan rekrytointikoulutukseen. Minulla oli työkokemusta alalta, sillä olin työskennellyt Suomessa aiemmin neljä vuotta tekstiilimyymälässä.

Elena on tyytyväinen koulutuksen antiin.
-Koulutus oli mielestäni monipuolinen ja laadukkaasti toteutettu. Kaikki opiskelusisällöt olivat mielestäni tarpeellisia, emmekä opiskelleet mitään turhaa. Toki maahanmuuttajalla on kielitaidon puolesta aina omat haasteensa, mutta kaikki meni siitä huolimatta hyvin. Ryhmässämme oli minun lisäkseni muutama muukin maahanmuuttaja, hän kertoo.

Elena työskentelee tällä hetkellä Eurokankaan Lahden myymälässä osa-aikaisena myyjänä.
-Viihdyn todella hyvin ja minusta on kiva työskennellä tekstiilien parissa, sillä ompelen paljon myös vapaa-ajalla.  Arvostan Eurokangasta siitä, että sain mahdollisuuden työllistyä. Meillä on kiva työyhteisö, jossa asiat hoituvat hienosti, ja jos ongelmia on, ne ratkaistaan yhdessä. Myymälässämme on hyvä työporukka ja mukavat asiakkaat, joten hyvältä tuntuu!

 

Teksti: Commia/Mia Heiskanen
Kuvat: Sami Perttilä