Sari Hartikainen - Careeria

Itsensä kehittäminen kannatti

Sarilla on ollut aina monta rautaa tulessa ja hän on erittäin motivoitunut kehittämään itseään. Vauhtimimmi pisti pian hieronnan ammattitutkinnon jälkeen pystyyn oman yrityksen ja matka jatkuu.

Sari Hartikainen on vauhdikas nainen, joka valmistui Careeriasta hierojaksi kesäkuussa 2015. Sarilla on ollut aina monta rautaa tulessa. - Työskentelin 15 vuotta ravintola-alalla. Jossain vaiheessa aloin kiinnostua kuntosalitreenaamisesta enemmänkin ja opiskelin työn ohessa kuntosaliohjaajaksi. Kiinnostus kasvoi ja kouluttauduin Personal Traineriksi ja sen jälkeen vielä ravintoneuvojaksi. Matkan varrella kiinnostuin myös Body Fitnessistä. Tämän harrastuksen myötä aloin ymmärtää lihaskunnon merkitystä, sillä kun treenaa kovaa, on pakko pitää kropasta hyvää huolta. Niinpä aloin käydä säännöllisesti hierojalla.

Opinko anatomiaa?

Hierojan ammatti oli kiehtonut Saria aina, mutta hän hieman epäili, josko oppisi anatomiaa. - Päätin kuitenkin lähteä mukaan suorittamaan Careerian hieronnan ammattitutkintoa, enkä ole sitä päätöstä katunut.
Koulutus kesti täysipäiväsenä koulutuksena kymmenen kuukautta. - Aamuisin opiskelimme anatomiaa ja loppupäivän teimme käytännön harjoittelua. Se toimi hyvin, sillä asiat menivät näin hyvin perille. Yllätyin jopa, kuinka helposti loppujen lopuksi opin anatomiaa. Se muuten kannattaa opetella kunnolla, Sari viestittää alaa harkitseville.

Koulussa otettiin tiistaisin ja torstaisin vastaan oikeita asiakkaita. - Näin pääsimme nopeasti kiinni asiakastyöhön ja saimme hyvää tuntumaa hierojan käytännön työhön. Hieroin viikonloppuisin myös tuttuja ja sukulaisia.

Työpaikka takataskuun heti

Sari oli onnekas, sillä hän onnistui nappaamaan itselleen työpaikan jo työssäoppimisjaksolla. - Menin Mäntsälän fysikaaliseen hoitolaitokseen työssä oppimaan ja sain sieltä heti kättelyssä työpaikan. Aloitin heillä hierojan hommat omalla toiminimellä heti valmistumisen jälkeen ja toimin heidän kuntosalillaan myös Personal Trainerina. Se oli toimiva kombo.

Turvallinen hyppäys yrittäjäksi

Sari on vauhdikkaana ihmisenä haastatteluhetkellä jälleen uuden edessä, sillä hän on juuri avannut oman hierontapisteen Järvenpäähän. - Uskalsin lähteä yrittäjäksi, sillä sain edellisessä työpaikassani nopeasti oman asiakaskunnan, joka seuraa nyt mukana. Minun ei siis tarvitse hypätä yrittäjänä tyhjän päälle. Fakta on kuitenkin se, että ilman Careerian koulutusta en olisi tässä. Hierojan ammattitutkinto antoi minulle uuden ammatin ja avasi mahdollisuuden yrittäjyyteen. Tulevaisuuden tavoitteena minulla on yrityksen ja liiketoiminnan kasvattaminen sekä oman ammattitaidon syventäminen opiskellen. Hieronta-alahan on sellainen, että itseä voi kouluttaa eteenpäin niin paljon kuin omaa motivaatiota ja taloudellisia resursseja riittää, Sari visioi.

 

Teksti: Commia Oy, Mia Heiskanen
Kuva: Sami Perttilä