Seijalle avautui mahdollisuus yrittäjyyteen jalkojenhoidon ammattitutkinnon avulla

-Aloin pohtia suunnanvaihdosta työuralle nelikymppisenä ja puntaroin pitkään terveydenhuollon alan opintojen aloittamista. Jalkahoitajan työ kiehtoi minua jo silloin, mutta tarjolla ei ollut sopivaa koulutusta, Seija Seppä-Murto kertoo.

Seija suuntasikin ensin lähihoitajaopintoihin, jonka jälkeen hän kouluttautui vielä sairaanhoitajaksi. – Tein hetken alan töitä, mutta palasin ajatukseen jalkojenhoidon opinnoista. Bongattuani Careerian ilmoituksen jalkojenhoidon ammattitutkinnosta (nyk. terveysalan ammattitutkinto), oli päivänselvää, että haen mukaan.

Jalkojenhoitoa terveys ja hyvinvointi edellä

Seija aloitti opinnot vuonna 2014 ensimmäisessä jalkojenhoidon ammattitutkinnon ryhmässä Vantaan Tikkurilassa. – Järvenpääläisenä Tikkurila oli otollisen matkan päässä, mutta minulle oli myös tärkeää, että koulutus pohjautui ongelmien ennaltaehkäisyyn ja siihen, että jalkoja hoidetaan asiakkaan hyvinvointi ja terveys edellä.

Teoria ja käytäntö käsi kädessä

Koulutus toteutettiin iltakoulutuksena ja Seijan mielestä riittävän käytännönläheisesti.  –Koulutus koostui lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta sekä työssä oppimisesta. Mielestäni teoria ja käytäntö kulkivat hienosti käsi kädessä, sillä pääsimme tekemään oikeita hoitoja Careerian hoitolassa. En kokenut opintoja liian haastavina tai raskaina, vaikka opetus tapahtuikin iltaisin. Sain hyvät eväät käytännön työhön, mutta luonnollisesti omalla motivaatiolla ja innolla oppia on myös suuri merkitys.

Seijan mielestä oli hyvä, että koulutussisällössä oli mukana myös yrittäjäosio, josta sai valmiuksia yrittäjyyteen ja herätteli pohtimaan yrittäjyyttä. – Ymmärsin hyvin pian, että jalkojenhoitajan työ tarkoittaa todennäköisesti yrittäjäksi ryhtymistä. Pohdin opintojen aikana, haluanko sitä tai olenko siihen valmis, mutta päätin jättää asian kytemään taustalle.  

Töihin saman tien

Seija sai lähes heti valmistuttuaan työtarjouksen järvenpääläiseltä jalkahoitajalta, joka tarvitsi hoitolaansa kesäksi apua. - Samaan aikaan kuulin, että Järvenpään Myllytien toimintakeskukseen haettiin jalkahoitajaa. Pohdin asiaa kesän ja päätin ryhtyä toimeen. Loppujen lopuksi kävi niin onnekkaasti, että sain haluamani paikan!

Seija aloitti toimintakeskuksessa jalkojenhoitoja tarjoavana yrittäjänä viime vuoden lokakuussa. – Olen iloinen, että sain rauhassa valmistautua yrittäjyyteen. Nyt toimipisteeni sijaitsee Järvenpään Myllytien toimintakeskuksessa ja yritykseni pyörii mukavasti. Nyt pohdiskelen jo toiminnan kehittämistä esimerkiksi sopivan lisäkoulutuksen kautta, mutta aika näyttää miten asiat kehittyvät.

 

Teksti: Commia/Mia Heiskanen
Kuva: Sami Perttilä