Oppisopimuksella osaajia kaupan alalle Careeriasta

Susanna Manninen opiskeli merkonomiksi oppisopimuksella Careeriassa. Susanna työskentelee OneWay Sportissa, joka valmistaa ja maahantuo urheilutuotteita. Opintojen aikana työelämään siirtyi koulutuksesta paljon käytännön työtä helpottavia asioita erityisesti tutkinnon visuaalisen myyntityön osa-alueesta.

Susannan työnkuva on monipuolinen ja laaja. Susanna vastaa esimerkiksi myymälän esillepanosta osana myyntityötä. Esillepanolla on kaupan alalla suuri merkitys. - Sain koulutuksesta hyviä ideoita esimerkiksi asukokonaisuuksien yhdistelemiseen näytteille asettamisessa ostopäätöksen helpottamiseksi, Susanna kertoo. - Lisäksi sain eväitä globaalin verkkokauppamme pyörittämiseen, jota hoidan myymälässä työskentelyn ohella. Erityisesti markkinointiviestinnän osuudesta sain tähän paljon hyviä vinkkejä ja ideoita, Susanna ynnää. Lisäksi Susanna päivittää some-kanavia ja lähettää uutiskirjeitä. - Opinnot sujuivat minulta helposti. Etätehtävien tekemiseen oli aina aikaa sopivasti ja lähipäiviä oli kaksi kertaa kuukaudessa, kertoo energinen Susanna.

Merkonomin opinnot työn ohessa

-  Oppisopimus oli minulle hyvä vaihtoehto, koska pääsin tekemään opinnoissa paljon käytännössä eikä tarvinnut istua niin paljon koulunpenkillä koulutuksen eteen. Parasta oli, että sain mielestäni pienellä vaivalla tutkinnon ja pystyin kuitenkin olemaan töissä. Näytöt olivat minulle helppoja, koska toin nissä omaa osaamistani esille. Lisäksi Careerian kouluttajat olivat motivoivia ja osaavia, Susanna hymyilee.

Oppisopimuksella osaajia yritykseen

OneWay Sport on perustettu 2013. Yrityksen toimitusjohtaja ja Susannan oppisopimuskoulutuksen työpaikkaohjaajana toiminut Ulla Bennert kertoo hyvistä kokemuksistaan kouluttaa henkilöstöä oppisopimuksella kaupan alalle. - Olemme tehneet valinnan, että haluamme antaa nuorille mahdollisuuden kouluttautua oppisopimuksella työn ohessa. Myyntityön oppii parhaiten myymällä, tekemällä. Suomessa ei osata mielestäni arvostaa oppisopimuskoulutuksen mahdollisuuksia vielä tarpeeksi. Me olemme kokeneet tämän erittäin hyväksi keinoksi rekrytoida ja kouluttaa henkilökuntaa, kertoo Ulla.

Teoria käytännön työhön

- Teoriaopinnot tukevat hienosti käytännön työtä, Ulla jatkaa.  - Opiskelijan ohjaamiseen ei oikeastaan mene paljon aikaa, kunhan itse tiedostaa kuitenkin ohjaamisen tärkeyden. Karkeasti määriteltynä katsomme 1-3 kertaa viikossa läpi mitä pitää tehdä. Ohjaamista voi mielestäni kutsua myös konsultaatioksi - riippuen opiskelijasta. Nykynuoret osaavat kyllä tehdä, kun vaan annetaan vastuuta ja jos ei kaikki ihan sujukaan niin sitten keskustellaan miten toimintaa parannetaan, Ulla jatkaa. Ullalla on oppisopimuksesta kokemusta jo usean opiskelijan verran. Olemme kouluttaneet myyjiämme Careeriassa merkonomeiksi jo useita ja kokeneet sen hyväksi väyläksi lisätä osaamista ja myös omalta osaltaan sitouttaa henkilöstöä. Voin myös suositella koulutusmuotoa muille alan toimijoille henkilöstön osaamisen kehittämiseksi, päättää Ulla.

Katso alkavat merkonomien koulutukset täältä.