Taija Assadi valmistuu isännöitsijäksi ennätysvauhdilla - Careeria

Ennätysvauhdilla isännöitsijäksi

Careerian  isännöinnin ammattitutkinnon koulutus vei Taija Assadin mukanaan ja opinnot sujuivat suunniteltua nopeammin. Tulevaisuuskin on valoisa, sillä Taija aloittaa isännöitsijän työt heti valmistumisen jälkeen.

Kun Taija Assadi odotteli viime syksynä ystäväänsä Careerian aulassa, kiinnittyi hänen katseensa infonäytössä pyörineisiin koulutuksiin. Isännöinnin ammattitutkinto herätti Taijan mielenkiinnon, ja uutta uraa jo jonkin aikaa pohdiskellut Taija päätti tarttua tilaisuuteen ja hakea koulutukseen. Koulutuksen hän aloitti marraskuussa 2018. Vain reilut puoli vuotta myöhemmin Taijan opinnot ovat loppusuoralla. Vielä on edessä tutkintotilaisuus, ja sen jälkeen on isännöitsijän tutkinto suoritettuna – vieläpä nopeutetulla aikataululla.  

Taija on tehnyt pitkän työuran kosmetiikan parissa ja pyörittänyt omaa maahantuontiyritystä vuodesta 2004 asti. Pahenevat allergia ja astma saivat Taijan kuitenkin miettimään ammatin vaihtamista. Mutta mikä sai Taijan hakeutumaan juuri isännöintialalle?

- Isännöitsijän työ tuntui minulle sopivalta vaihtoehdolta, koska tekemistä riittää ja työ on vauhdikasta, mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Olin myös saanut ennakkotuntumaa alaan ollessani taloyhtiön hallituksessa ja hoitaessani vanhempieni sijoitusasuntoja, Taija kertoo.  

Taija on panostanut opintoihin täysillä ja käynyt alan lisäkoulutuksissa tutkinto-opintojen ohella. –Opiskelu on teettänyt töitä, mutta aikaa niille on löytynyt hyvin iltaisin. Lapseni ovat jo isoja ja mieskin tekee yrittäjänä pitkää päivää, joten omaa aikaa opinnoille on ollut helppo järjestää, Taija sanoo.

Harjoittelupaikka poiki työpaikan

Opintojen aikaisen työssäoppimisen Taija on tehnyt Isännöitsijätoimisto Jarmo Rantamäki Oy:ssä. Rantamäellä Taija on päässyt tutustumaan alaan monipuolisesti ja osallistumaan käytännön työhön. –Yhteistyö lähti loistavasti käyntiin jo heti alusta. Olen saanut hyvää ohjausta ja perehdytystä alaan ja työhön työpaikkaohjaajiltani Jatta Vikströmiltä ja Juha Lundénilta, Taija kiittää.

Myös Rantamäellä ollaan tyytyväisiä isännöitsijäharjoittelijaan. –Taija on aikaansaava ja tarmokas ja sopii hyvin joukkoomme. Harjoittelujakso on ollut hyvä väylä perehdyttää hänet työhön. Taija aloittaa meillä avustavana isännöitsijänä valmistumisen jälkeen. Kun kokemusta kertyy hieman lisää, on Taijalle kaavailtu omia asiakkaita suhteellisen nopeasti ja vastuuta omista yhtiöistä, toimitusjohtaja Jarmo Rantamäki kertoo.

-Olemme tämän prosessin myötä saaneet uusia ideoita perehdyttämisohjelmaamme ja sen suunnitelmalliseen toteuttamiseen. Näin työssäoppimisjakso on hyödyttänyt molempia osapuolia, Jarmo Rantamäki jatkaa.

Into oppia uutta

Kiva opiskeluryhmä, jossa on hyvä henki ja juttua riittää, on toiminut tsemppaajana ja sparraajana opiskelussa. Kokemuksia jaetaan porukan omassa Whatsapp-ryhmässä ja koulutuspäivän päätteeksi voidaan pistäytyä yhdessä kahvilla. Ryhmän motivaatiosta kertoo jo sekin, että neljästätoista aloittaneesta opiskelijasta kaksitoista valmistuu nyt kesän ja syksyn aikana.

Opinnot ovat antaneet Taijalle paljon tietoa ja intoa. –On ollut kiva oppia uutta, ja se on herättänyt valtavan tiedon nälän oppia uutta. Aion ehdottomasti jatkaa opiskelua tulevaisuudessakin, Taija hymyilee.

Isännöintialalla on halukkaille tarjolla runsaasti lisäkoulutuksia, joissa osaamista voi täydentää. Careeriassa tarjolla on esimerkiksi isännöinnin erikoisammattitutkinto.

Ala sopii tekevälle

Isännöitsijällä on keskimäärin 15–17 taloyhtiötä asiakkaana. Se edellyttää isännöitsijältä hyvää asioiden hallintaa ja järjestelmällisyyttä. Hyvän isännöitsijän ominaisuuksia ovat myös jämäkkyys, ratkaisukeskeisyys sekä kyky kuunnella asiakasta.

-Voin suositella isännöinnin ammattitutkintoa tekevälle, aktiiviselle ja alasta kiinnostuneelle henkilölle. Se sopii oikein hyvin ammatinvaihtajalle, sillä aikaisempi kokemus on vain eduksi, ja sitä voi hyödyntää sekä opiskelussa että itse työssä. Koulutus oli paitsi mielenkiintoinen myös erinomaisesti toteutettu, Taija kiittelee.