Positiiviset potkut

Mitä ajattelee ihminen, joka saneerataan ulos ja jää työttömäksi yli 30 työvuoden jälkeen osana työnantajan sisäistä organisaatiouudistusta?

-Olihan se aikamoinen muutos, sillä olin ollut saman yhtiön palveluksessa koko työikäni, sanoo Tarja Kähkönen.

Katkeruutta tai kiukkua hänestä on silti turha etsiä; päinvastoin, ensimmäistä kertaa elämässä hänestä alkaa tuntua siltä, että työstä voi myös saada iloa ja merkitystä elämään.

-Ilman niitä potkuja en olisi tässä, vaan tekisin samaa työtä kuin aina ennenkin enkä varmaankaan edes ajattelisi, että muitakin vaihtoehtoja on olemassa. Sanoisin siis, että potkut olivat minulle positiivinen kokemus loppujen lopuksi!

Ajatukset muhivat aikansa ja lopputuloksena Kähkönen päätti radikaalisti vaihtaa alaa. Numeroiden pyöritys sai jäädä historiaan. Tilalle hän halusi jotain konkreettista ja ihmisläheistä; työtä, jonka jäljen näkee heti.

Tarja aloitti Careerian organisoiman Hyvinvointipoolin polun kohti hoitoalan tutkintoa ja takana on nyt kartoitusjakso, työkokeilu päiväkodissa sekä 3 kuukauden mittainen valmentava koulutus Careerian Herttoniemen toimipaikassa.

Polku jatkuu toivon mukaan kohti 2-vuotista lähihoitajakoulutusta ja kohti uutta työtä vanhusten parissa.

-Työharjoitteluni vanhainkodissa on ollut hieno kokemus. On ollut mahtava nähdä, miten hyvä ilmapiiri henkilöstön kesken on ollut ja miten lämpimästi vanhuksia hoidetaan. Tästä puolesta ei juuri julkisuudessa juttuja näy ja siksi se oli minulle iso, positiivinen yllätys.