Turvallisuusalan ammattitutkinnosta suoraan töihin - Careeria

Turvallisuusalan ammattitutkinnosta suoraan töihin

Helsinkiläinen Laura Sainio lähti opiskelemaan Turvallisuusalan ammattitutkintoa pitkäaikaisen palvelussuhteen päätyttyä yrityksen konkurssiin.  40 vuotta työelämää takana omaava taidehistorian humanisti sekä liikunta-alan ja asiakaspalvelun ammattilainen halusi hakeutua koulutukseen, jonka kautta olisi mahdollista työllistyä ja joka olisi mahdollisimman lyhytkestoinen. 

- Sain TE-toimistosta koulutuksen tiedot ja pääsin muutosturvan avulla opiskelemaan Careeriaankertoo Laura.

- Opiskelu Careeriassa oli mielekästä ja koin koulutuksen kevyenä sekä avartavana. Minulle tuli koulutuksen edetessä tarve osata ja tietää enemmän turvallisuusalasta. Vastuukouluttajan Teemu Aartialan metodit ja tapa opettaa olivat äärimmäisen hyviä ja innostavia. Teemu pistää itsensä likoon opiskelijoiden puolesta ja iso kiitos Teemulle siitä.

- Koulutuksessa hyvää oli käytännönläheisyys ja vastapainona hyvä teoriaopetus. Koulutus oli itsessään mukavan haastava ja Teemu kouluttajana osasi antaa rakentavaa palautetta sen verran hyvin, että haasteet koulutuksessa huomioitiin ennen kuin niistä tuli opintojen kannalta ongelma, Laura jatkaa 

Koulutus poiki Lauralle rutkasti itseluottamusta ja työpaikan Securitaksella. -Aion tulevaisuudessakin jatkaa itseni haastamista ja kehittämistä. Viihdyn nykyisessä työssäni hyvin ja näen mahdollisena etenemisen, kun koen ajan oikeaksi, Laura sanoo ja jatkaa: - En ole unohtanut edellistä työtäni liikunnanohjaajana ja toimin vapaa-ajallani liikunnan ohjauksen parissa sekä vapaaehtoistyössä Korkeasaaressa.  

Laura kannustaa myös muita kouluttautumisesta kiinnostuneita hakeutumaan rohkeasti koulutuksiin. - Kaikki kouluttautuminen on tärkeää! 

Lauran tie nykyiseen työhön vei tiiviin yritysyhteistyön kautta. Lauran työllistänyt Securitas on tehnyt Careerian kanssa aktiivisesti yhteistyötä jo pitkään.  

- Olen käynyt esittelemässä opiskelijoille Securitasta työnantajana. Tavoitteenamme on tarjota mahdollisuuksia sekä tuoda työpaikkoja lähemmäksi opiskelijaa. Tarjoamme matalalla kynnyksellä paikkoja harjoittelijoille ja pyrimme siten saamaan näyttöpaikan mahdollisimman monelle. On tietysti aina opiskelijasta itsestään kiinni, että suoriutuu hyvin ja sitä kautta saa vakituisen työpaikan, toteaa rekrytointikoordinaattori Teemu Leppäsalko Securitakselta.  

Lauran tarina on hyvä esimerkki hyvin onnistuneesta yhteistyöstä, toteaa Teemu lopuksi.