Ulkomaankauppa tutuksi - Careeria
Ulkomaankauppa tutuksi

Ulkomaankauppa tutuksi

Samuel suoritti ulkomaankaupan ammattitutkinnon Careeriassa oppisopimuksella ja on todella tyytyväinen valintaansa.

23 –vuotiaalla Samuel Partasella oli takanaan peruskoulun jälkeen suoritettu merkonomin tutkinto ja pari vuotta työelämässä ilmanvaihtoalalla asiakaspalvelijana sekä myyntineuvottelijan tehtävissä. Halu kehittyä oli kuitenkin kova ja hän löysi pienellä etsimisellä itselleen sopivan koulutuksen; ulkomaankaupan ammattitutkinto oppisopimuksella. Se kuulosti heti oikein hyvältä ja hakuprosessi eteni helposti ja joustavasti vastuukouluttajan opastuksella. Samuel valitsi ulkomaankaupan assistentin osaamisalan. Ulkomaankaupan opintojen polku uudistui vuoden vaihteessa sen verran, että nykyään se on osa liiketoiminnan ammattitutkinnon opintoja.

Koulutuksen lähipäivät pidettiin yhdessä huolitsijan osaamisalan opiskelijoiden kanssa ja etenkin heiltä Samuel kertoikin saaneensa vielä laajempaa näkökulmaa alaan. Lähipäivien luennoitsijat olivat alan ammattilaisia ja heitä oli ilo kuunnella, Samuel kertoo. Etenkin Tullin toimintoihin liittyvät opinnot Samuel koki todella hyödyllisiksi ja silmiä avaaviksi.

Samuel oli myös erittäin kiitollinen siitä, että opiskelijajärjestelmät toimivat mukavasti ja opintomateriaalit löytyivät helposti ja tehtävien palautus sujui kuin tanssi vain. Suurin työ opinnoissa oli, valmistumisen kannalta elintärkeän, arviointiaineiston kerääminen, mutta vastuukouluttajan ohjauksella sekin sujui hienosti ja riittävä osaaminen saatiin dokumentoitua arvioijia varten.

Samuel kertoo, että työn ohella tapahtuva opiskelu on hänen mielestään jo työelämässä olevalle henkilölle ehdottomasti suositeltava vaihtoehto. Suurin osa oppimisesta tapahtui työpaikalla aidoissa työtehtävissä ja tutkinnon osat suoritettiin näyttöinä työelämäarvioijan valvonnassa.

Tulevaisuudessa Samuel haluaisi jatkaa opintopolkuaan markkinoinnin alan opintojen parissa, sillä oma arvostus tällä mallilla toteutettuja opintoja kohtaan nousi tämän tutkinnon suorituksen myötä. Häntä kiinnostavat työtehtävät, joissa hän pääsisi puhumaan yrityksensä edustajana sekä luomaan työnantajansa yrityskuvaa.