Urheiluakatemiasta tukea opintojen ja urheilun yhdistämiseen - Careeria

Urheiluakatemiasta tukea opintojen ja urheilun yhdistämiseen

Kalpana Tarvainen.

Kalpana Tarvainen aloitti salibandyharrastuksen 13 vuotta sitten alle kouluikäisenä ja pelaa nyt Porvoon PSS:n naisten SM-liigajoukkueessa, sekä A-tytöissä. Tänä vuonna korona sotki harmillisesti kauden, eikä sarjan kärkisijoilla runkosarjassa ollut Porvoon PSS päässyt mestaruudesta taistelemaan, kun liigasarja jäi kesken.

Urheilijana Kalpana on kova ja kurinalainen harjoittelija. Hän on tavoitteellinen ja haluaa kehittää itseään jatkuvasti. Tulevaisuudessa hän haluaa pelata paljon ja vakiinnuttaa paikkansa Suomen naissalibandyssä.

Kalpana aloitti liiketoiminnan perustutkinnon opiskelun Careeriassa syksyllä 2018 ja valmistui tänä keväänä kahdessa vuodessa merkonomiksi. Nopean polun mahdollisti työpaikka Stadiumissa, missä hän teki valtaosan ammatillisista näytöistään.

Urheilun ja opiskelun Kalpana onnistui yhdistämään mainiosti, ja hän oli mukana myös Itä-Uudenmaan urheiluakatemiassa. Tämä mahdollisti oman joukkueen harjoitusten lisäksi aamuharjoittelun urheiluakatemian treeneissä kahtena päivänä viikossa. Aikataulut ja toimintatavat olivat selkeitä ja opettajilta sai hyvin tiedot harjoitusten aikana opituista asioista tai tehdyistä tehtävistä. Opiskelu toki vaati paljon oma-aloitteisuutta ja vastuullisuutta, jotta kaikki asiat tuli ajoissa hoidettua. Kalpanasta oli kiva olla mukana aamuharjoituksissa, ja sieltä hän sai hyviä vinkkejä mm. kehonhuoltoon. Kiitosta Kalpana antaa myös siitä, että urheiluakatemiassa jokainen urheilija otettiin yksilöinä.

Nyt Kalpana katsoo tulevaisuuteen hyvällä mielellä. Careerian hän sanoo olleen hyvä koulu, ja ensi vuoden hän jatkaa työelämässä. Tulevaisuudessa hän saattaa jatkaa myös opintojaan. Varmaa on, että perheen kanssa juhlitaan valmistumista hyvän ajankohdan sattuessa. Onnea tuoreelle merkonomille ja tulevalle urheilu-uralle!

Careeria opettaja Sanna Laulumaa kyseli Kalpanan ajatuksia urheilusta ja opiskelusta.

Millainen urheilija sinä olet? Entäpä opiskelija?
– Urheilijana tykkään tehdä asioita omalla tavallani. Minulla on kova into treenata. Opiskelijana olen  tavoitteellinen. Tykkään pistää asioita järjestykseen ja tehdä asiat heti ja kunnolla, Kalpana kuvaa itseään.

Veit opinnot päätökseen nopeutetussa aikataulussa kahdessa vuodessa. Miten huippu-urheilun ja opiskelun yhdistyminen mielestäsi onnistui Careeriassa?
– Urheilun ja opiskelun yhdistäminen oli helppoa ja selkeää. Urheiluakatemiapäivät ja -aikataulut oli helppo yhdistää opiskeluun. Sain opettajilta tiedot aamutreenien aikana tehdyistä/opiskelluista asioita. Asioiden hoitaminen vaati oma-aloitteisuutta. Opintojen vientiä läpi nopeutetussa aikataulussa edesauttoi työskentelyni Stadiumissa. Pääsin tekemään näyttöjä siellä, Kalpana kertoo.

Olit mukana urheiluakatemian toiminnassa. Miksi lähdit mukaan siihen ja mitä sait siitä?
– Oli kiva kokeilla aamutreenejä. Olin kuullut urheiluakatemiasta hyvää kavereilta. Opin siellä esimerkiksi paljon kehonhuollosta, mihin ei oltu niin panostettu, Kalpana kuvaa.

Millaisia haaveita tai suunnitelmia sinulla on ammatillisella ja urheilija-uralla tästä eteenpäin?
– Nyt valmistuttuani aion tehdä töitä vuoden Stadiumissa ja mietin jatko-opintoja. Urheilijana tavoitteeni on vakiinnuttaa paikkani naisten liigassa ja päästä pelaamaan paljon. Suomessa naiset eivät vielä pelaa ammattimaisesti, Kalpana summaa suunnitelmiaan.

Millä mietteillä jätät nyt Careerian taaksesi ja katsot eteenpäin?
– On mukavaa valmistua. Careeria oli hyvä koulu. Perheen kanssa juhlitaan valmistumista sopivan ajankohdan tullen, Kalpana kiittää lopuksi.

Salibandy-peliä.