Careerian logistiikka-alan yritysyhteistyö laajenee – Careeria ja Fincumet Container Oy yhteistyöhön - Careeria

Careerian logistiikka-alan yritysyhteistyö laajenee – Careeria ja Fincumet Container Oy yhteistyöhön

Fincumet Container Oy:n pihan kontteja.

Careeria ja Suomen johtavin vaihtolavojen myyjä Fincumet Container Oy allekirjoittivat keväällä 2020 yhteistyösopimuksen, jonka myötä Careerian logistiikka-alan opiskelijat alkavat hallinnoida Fincumet Containerin Oy:n vaihtolavoja. Careerian Perämiehentien toimipisteeseen tulee kesän aikana 50 vaihtolavaa, joita opiskelijat pääsevät syksyllä hallinnoimaan ja kuljettamaan asiakkaille.

Fincumet Container Oy on vaihtolava- ja konttiliiketoiminnan innovatiivinen edelläkävijä, joka hyödyntää palveluratkaisuissaan digitaalisuutta ja yhdistää vanhan terästeollisuuden digiaikaan. Yritys toimii Ikaalisissa, ja nyt toinen terminaali tulee Porvooseen Careerian tiloihin. Fincumet Container Oy:llä on tehdas Virossa.

Kesän aikana tehdään valmistelutyötä Fincumet Container Oy:n tuotejärjestelmän osalta. Varsinainen vaihtolavojen siirto alkaa elokuussa, ja Careerian logistiikka-alan opiskelijat aloittavat pääsevät aloittamaan syyslukukauden uusien kuljetustöiden parissa ja toimittamaan Fincumet Container Oy:n vaihtolavoja asiakkaille. Tilaukset päivitetään Careerian järjestelmään, jossa hyödynnetään samaa alustaa, kuin jo alkuvuodesta 2020 aloitetussa Nordic Label Oy:n varaston hallinnoinnissa, josta lisää tietoa täällä.

Careerian tiloissa tapahtuva yritysyhteistyö tuo uuden ulottuvuuden opiskeluun. Careerian logistiikka- ja varastoalan opiskelijoista kukin viettää opintojensa aikana tietyn jakson hoitamalla Nordic Label Oy:n varastoa tai Fincumet Container Oy:n vaihtolavojen tilauksia tai kummankin yrityksen toimintojen parissa. Opiskelijoiden työ sisältää tavaroiden siirtämistä, sähköisen alustan hoitamista sekä asiakaspalvelua. Tilauksia toimitetaan oikeille asiakkaille, ja työstä laskutetaan. Työskentely ja asioiden oppiminen tekemällä oikeita asioita oikeissa yrityksissä tuo opiskeluun aivan erityisen mielekkyyden ja saa opiskelijat sitoutumaan tekemiinsä asioihin. Kun jo opiskeluaikana työskennellään saman teknologian parissa, kuin oikeassa yritysmaailmassa, on myös siirtyminen työelämään helppoa. Yhteistyö hyödyttää kaikkia osapuolia, kun yritykset saavat palvelukseensa osaavaa työvoimaa, jolle käytössä oleva teknologia on jo tuttua.

Kontteja kasassa.

Careerian logistiikka-osastolla on opetustyössä innovatiivinen, opiskelija- ja yrityslähtöinen ote. Kehitteillä on monta uutta mielenkiintoista asiaa liittyen mm. hallinnoitavien lavojen ja konttien radiotaajuuteen perustuvaan seurantajärjestelmään, ympäristöä hyödyttäviin logistisiin ratkaisuihin ja kansainväliseen yhteistyöhön. Stay tuned.

Lisää tietoa logistiikka-alan yritysyhteistyökumppaneistamme:

Fincumet Container Oy

Nordic Label Oy