Kodinhelmi - Careeria

Kodinhelmelle sertifikaatti numero 1

Kotityöpalvelualan yrityksiä on perustettu runsaasti muutaman viime vuoden aikana. Murto-osalle yrityksistä, eli noin 70:lle, on myönnetty toiminnan ja palvelun hyvästä laadusta kertova Kotityöpalvelun laatusertifikaatti. Vantaalaisella Kodinhelmellä on sertifikaatti numero 1.

- Sertifikaatti kertoo asiakkailleni ja yhteistyökumppaneilleni siitä, että teen tätä työtä tosissani, olen sitoutunut siihen ja kehitän myös toimintaa jatkuvasti, kertoo Kodinhelmen yrittäjä Senja Nevalainen.

Tehoa ja tuottavuutta

- En myöskään oikaise missään työvaiheessa, vaan teen kaiken niin laadukkaasti kuin osaan. Ja kun tekemiset on harkittu loppuun saakka, myös työt tulevat tehdyiksi tehokkaammin ja usein myös tuottavammin, hän jatkaa.

Kodinhelmen kantava arvo on luottamus. Työ tehdään pääasiassa asiakkaiden kodeissa, kasvotusten. Senja palvelee pääasiassa vanhuksia, vajaakuntoisia sekä erilaisista muistihäiriöistä kärsiviä henkilöitä. Mikään työpäivä ei ole toisen kaltainen. Senja auttaa peseytymisessä, tekee muistihoitajan tehtäviä, laittaa ruokaa, käy asioilla, ulkoiluttaa vaikka koiran ja samalla pitää asiakkailleen seuraa. Vanhin asiakkaista on 92-vuotias herra, jonka kanssa Senja käy neljän kilometrin kävelylenkillä.

- Ihan tavallinen arjen hallinta on monelle asia, johon tarvitsee apua. Asiakkaan omaiset saattavat asua kauempana tai he eivät ehdi työkiireiltään käymään tarvittavan usein.

Senja on suorittanut pitkän listan opintoja; mm. kotityöpalvelun ammattitutkinnon, yrittäjän ammattitutkinnon, muistihoitajan koulutuksen sekä laatukäsikirjan. Parhaillaan hän suunnittelee lähihoitajaopintojen aloittamista.