Kilpailuvalttina koulutus

Lassila & Tikanojalla Siivous- ja tukipalveluissa panostetaan esimiesten osaamiseen. Esimiesten ammattiosaaminen on myös asia, josta asiakkaat yhä useammin kyselevät.

- Räätälöimme L&T:lle omat siivousteknikon ja siivoustyönohjaajan erikoisammattitutkinnot ja yhteistyökumppaniksemme valitsimme Careerian, kertoo L&T:n palvelunhallintapäällikkö Maria Koskela.

Ensimmäinen pilottiryhmä siivousteknikon eat:laisia on valmistunut ja uusikin ryhmä on jo ehtinyt aloittaa. Palveluesimiehenä L&T:llä toimiva Antti Peltomaa on yksi vastavalmistuneista siivousteknikoista. Hänellä on puolentoista vuoden rutistuksesta pelkkää myönteistä sanottavaa:

- Työnantaja on tullut hienosti meitä vastaan ja olemme saaneet opiskella työaikana. Tietenkin joitakin etätehtäviä on pitänyt tehdä myös omalla ajalla, mutta mielestäni se kuuluu asiaan.

Olemme ammattilaisia!

Parasta koulutuksessa on Peltomaan mukaan kuitenkin ollut oman ammatti-identiteetin vahvistuminen.

- Olen voinut syventää omia, työhöni liittyviä tietoja arkisellakin tavalla. Esimiestaitoni ovat parantuneet. Kaiken kaikkiaan on ollut mukava huomata, että minähän osaan ja tiedän, hän summaa.

Lassila & Tikanojalta on parhaillaan kymmeniä henkilöitä suorittamassa siivousteknikon ja siivoustyönohjaajan erikoisammattitutkintoa. Koulutuskokonaisuudet on räätälöity mittatilaustyönä L&T:lle, ja siksi ne sisältävät myös runsaasti yrityksen omaa asiaa - tutkinnon vaatimukset huomioiden.

Strategiaa arkeen

- Tavoitteemme on siirtyä kulutusyhteiskunnasta kierrätysyhteiskuntaan. Strategian toteutuminen edellyttää, että toimimme yhdessä, yhteisten tavoitteiden eteen yhtenä L&T:nä. Korostamme mm. yhteispeliä, vastuunkantoa, työturvallisuutta ja ympäristönäkökohtia. Nämä teemat tulevat suoraan yrityksen strategiasta ja koulutukset ovatkin yksi tapa viedä strategiaa käytännön tasolle, kuvailee palvelunhallintapäällikkö Jaana Himberg.

Himbergin mukaan esimiehiltä on aina edellytetty johtamistaitoja, suunnittelua sekä työn jatkuvaa kehittämistä, joihin ammattitutkinnot antavat nyt lisäeväitä.