Lea Tiainen, Neste - Careeria

Työhyvinvointi on Lealle sydämen asia

Työhyvinvointi jos mikä on Lea Tiaisen sydäntä lähellä oleva asia; itse asiassa työssä jaksaminen sekä ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi on ollut hänelle tärkeää jo lähes 40 vuotta. Oman työyhteisönsä eli Neste Oilin Porvoon jalostamon väen hyvinvointia Lea Tiainen on edistänyt muun muassa Careerian kanssa tehdyllä kiinteällä ja pitkällä yhteistyöllä.

HR-asiantuntijana Tiainen on nähnyt aitiopaikalta työkulttuurin muuttumisen yhä hektisempään suuntaan. Kehitys ei välttämättä ole aina ollut pelkästään myönteistä. Joskus se hyvinvointi on päässyt pahemman kerran unohtumaan.

-Näille nelikymppisille, uraa tekeville päälliköille voi olla paha mennä sanomaan, että hei, nyt taitaa kanttinauha kiristää hieman liikaa. Mutta sitäkin olen tehnyt, kun näyttää että aamulla kello 10 mennään etelään ja kymmentä yli sitten pohjoiseen, sanoo Tiainen.

Työhyvinvointia on henkilöstön kehittämisessä tuotu esille Nesteellä erilaisin tavoin. Careeria on ollut kumppanina 13 vuoden ajan erilaisissa hankkeissa mutta ennen kaikkea myös tuiki tavallisissa koulutuskuvioissa kuten kemianteollisuuden ammattitutkinnon järjestämisessä vuodesta 1995 alkaen.

-Careeria on ollut ihanteellinen yhteistyökumppani Nesteelle joustavuutensa ja räätälöityjen palvelujensa ansiosta. Työ onkin sujunut erinomaisesti ja toivottavasti se jatkuu edelleenkin, sanoo Tiainen.

Yhdessä tekeminen on toiminut myös toisin päin. Tiainen on nimittäin toiminut kouluttajana ja luennoitsijana esimerkiksi Careerian johtamisen erikoisammattitutkinnossa. Hänen suosikkiaiheitaan kouluttajana on ollut luonnollisesti työhyvinvointi.

Pitkä rupeama työelämässä on jäämässä Tiaiselta taakse. Toimeliaana naisena hän ei osaa ruveta oloneuvokseksi, vaan jatkaa itsenäisenä konsulttina lempiaiheidensa parissa.

-Minulla on ollut oma motto. Se on peräisin vuosien takaa, vuodelta 1992, ja on edelleen täysin ajankohtainen ja minulle sopiva:

”Pystyn vaikka mihin, tiedän mitä haluan. Otan rohkeasti askeleen siihen suuntaan.”