Liisa Kekarainen vauhditti liiketoimintansa kehittämistä yrittäjän ammattitutkinnolla - Careeria

Liisa Kekarainen vauhditti liiketoimintansa kehittämistä yrittäjän ammattitutkinnolla

Liisa Kekarainen valmistui keväällä 2019 Careeriasta yrittäjän ammattitutkintoon. Oman yrityksen, Kehonhuolto Jumissa, kehittäminen sai opinnoista vauhtia ja kasvaa nyt tasaista vauhtia.

Liisa Kekarainen aloitti vuonna 2007 työt hierojana. Alussa hän yhdisti sekä vanhan palkkatyönsä että hieronnan, ja vuonna 2009 hän heittäytyi kokopäiväiseksi hierojaksi ja yrittäjäksi. Nyt yrittäjyyttä on takana jo 10 vuotta. Liisa on hankkinut vuosien varrella hieronta-alan täydennyskoulutusta, ja yritys on kasvanut niin, että yhdessä työskentelee nyt 12 yrittäjää – pian jo 14.

Sana ’kehittäminen’ ratkaisi koulutukseen hakeutumisen

– Jossain vaiheessa aloin kaivata yrittäjyyskoulutusta, mutta en halunnut perinteistä alkaville yrittäjille suunnattua kurssia. Näin netissä Careerian koulutusilmoituksen, jossa sana ’kehittäminen’ kiinnitti huomioni. Voin sanoa, että valitsin oikean koulutuksen lähtiessäni suorittamaan yrittäjän ammattitutkintoa. Kaipasin nimenomaan yritystoimintani kehittämistä sekä mentorointia, Liisa kertoo hakeutumisestaan opiskelemaan.

Liisa Kekarainen asuu ja työskentelee Hyvinkäällä, mutta suoritti koulutuksen Careerian Vantaan toimipisteessä. Hän suoritti tutkinnon yrittäjän oppisopimuksella, joka tehtiin Porvoossa. Mentoriksi löytyi pankissa mm. henkilöstöjohdon tehtävissä pitkän työuran tehnyt Merja Carlander, joka nykyään työskentelee omassa yrityksessään johdon ja työyhteisöjen coachina ja yritysmentorina.

Ei koulua, vaan elämää varten

– Opinnoissa minulle painotettiin, että tehtäviä ei tehdä tekemisen vuoksi, vaan kaikki opiskellaan omaa yritystoimintaa varten. Minun oli ensin vaikea uskoa tätä, mutta kaikki todellakin palveli omaa yritystäni –

laskemisetkin. Mikään tehtävä ei ollut turha, vaan kaikki oppi tuli hyödynnettäväksi omassa yrityksessäni. Ja jos joku tehtävä välillä veikin enemmän aikaa, niin se antoi sitäkin enemmän. Sain opiskelemistani asioista hyödyn käytäntöön saman tien, ja tarkoitushan oli kasvattaa liiketoimintaa, Liisa kuvaa opiskeluaan.

Liisa Kekarainen pitää hyvänä asiana sitä, että asioille annettiin raamit ja aikataulu ulkopuolelta. Kouluttajat olivat erittäin hyviä ja rohkaisivat tekemään. Myös mentorointi saa kiitosta. Opintojen aikana oli sekä ryhmä- että yksilömentorointeja.

– Ryhmässämme oli opiskelijoita hyvin eri aloilta, mutta meiltä löytyi yritystoiminnassamme samoja ongelmia ja yhtymäkohtia. Mentoritapaamiset toteutettiinkin ryhmästä nousevien tarpeiden mukaan. Yksilömentoroinnissa pureuduttiin sitten juuri minun opiskeluuni, siihen missä tarvitsin apua, että asiat etenevät. Sain mentoriltani aina hyvin tukea, että pääsin eteenpäin yritykseni kehittämisessä. Minulla oli lupa ”häiritä” häntä myös mentoritapaamistemme ulkopuolella, Liisa kiittelee.

Liisa Kekarainen valmistui yrittäjän ammattitutkintoon maaliskuussa. Tutkinnon suorittamisen aikana hän kehitti omaa yritystoimintaansa merkittävässä määrin. Kaikki sopimukset sekä järjestelmät tuli uusittua, ja avattua myös yksi uusi toimipiste. Opinnot avasivat myös visiot tulevaisuuteen oman yrityksen osalta, miten jatkaa eteenpäin.  

– Suosittelen yrittäjän ammattitutkintoa kaikille, jotka ovat jo vähän aikaa toimineet yrittäjänä. Aivan vasta-alkajana odottaisin, että liiketoiminta on lähtenyt kunnolla käyntiin, koska asioita on helpompi oppia, kun on jo olemassa yrityksen omia lukuja ja asioita, joiden parissa työskennellä. Olin itse opiskelemaan lähtiessäni toiminut jo pitkään yrittäjänä, ja sain opinnoista todella paljon irti, Liisa kertoo.

Terveisinä Careerialle Liisa kannustaa pitämään tasoa yllä. Hän oli todella yllättynyt ja tyytyväinen, että kouluttajat olivat pitkään toimineita ammattilaisia ja yrittäjiä, jotka pystyivät samaistumaan opiskelijoiden asioihin.

– Kouluttajilla oli paljon hyvää kokemusta, mistä ammentaa. Tämä on mielestäni yksi tämän tutkinnon valttikortti, hän summaa.

Kehonhuolto Jumissa tuottaa kehonhuollon palveluita ja myy alan tuotteita

Liisa Kekaraisen yritys Kehonhuolto Jumissa toimii Hyvinkäällä, Lahdessa ja Riihimäellä. Se on kehonhuollon palveluita tuottava ja myyvä yritys. Palveluihin kuuluvat erilaiset hieronta- ja kauneuspalvelut. Kehonhuolto Jumissa tarjoaa asiakkaille laajan kattauksen hoitoja päästä varpaisiin. Yrityksellä on myös verkkokauppa ja verkkokursseja mm. vauvahieronnasta ja kuivakuppauksesta.

asiakaspalvelu@jumissa.fi

Puh. 044 970 5192
Torikatu 6–8, 05800 Hyvinkää
www.jumissa.fi