Porvoon Tilapalvelut - Careeria

Tekijöitä lisää rekrykoulutuksella ja oppisopimuksella

Porvoon kaupungin Tilapalvelut-liikelaitos lähti pari vuotta sitten toteuttamaan ensimmäistä rekrytointikoulutustaan yhdessä Careerian ja TE-toimiston kanssa. Rekrykoulutukset ovat nyt suosittuja, mutta julkisella puolella ne ovat olleet vielä harvinaisia.

Ensimmäisestä koulutuksesta saadut kokemukset olivat Tilapalveluille niin rohkaisevia, että uusi aloitettiin heti maaliskuussa 2012.

- Rekrykoulutuksen avulla olemme saaneet parisenkymmentä uutta moniosaajaa ja toiset samanmoiset on vielä tulossa. Yhteistyö TE-keskuksen ja Careerian kanssa on ollut saumatonta ja tiimimäistä. Myös rahoituksen kannalta tämä on ollut meille oikein hyvä ratkaisu, sillä me eli työnantaja olemme maksaneet kustannuksista 30 %. Uskallan siis suositella rekrykoulutuksia lämpimästi muillekin, rohkaisee Tilapalveluiden toimitusjohtaja Annika Malms-Tepponen.

Töitä on!

Vaikka media on täynnä yt-uutisia, niin Tilapalvelut edustaa alaa, jolla töitä riittää myös jatkossa. Noin 300 työntekijän organisaatiossa eläkkeelle lähtee peräti kolmasosa väestä seuraavan 6 vuoden aikana. Lisäksi sijaistarve on lähes päivittäinen.

- Meidän haasteemme onkin siivous- ja kiinteistöhuoltoalan alhainen arvostus ja sen palkkataso. Kuitenkin teemme tärkeää työtä mm. kouluissa, päiväkodeissa ja vanhustenhuollossa, olemme se ylimääräinen auttava käsipari, sanoo Malms-Tepponen.

Ihanaa olla töissä

Porvoolainen Pia Vöyri työntää ruokakärryt paikoilleen Johannisbergin vanhainkodin muistisairaiden osastolta. Nyt on lyhyen tauon paikka ennen päivän seuraavia rutiineja.

Toimitilahuoltajaksi valmistuva Vöyri on 5 lapsen äiti, joka oli kotona melkein 20 vuotta. Kotiäitiyden päätti oman pojan kommentti ja toive siitä, että äitikin voisi jo lähteä töihin. Vöyri marssi TE-toimistoon ja huomasi siellä Tilapalveluiden alkavan rekrykoulutuksen. Kun hän kuuli, että koulutukseen kuuluvat joka tapauksessa tulevien töiden kannalta tärkeät hygieniapassi ja turvallisuuskortti, asia oli päätetty.

Entisen talonrakentajan ja ravintolakokin oppimispolku käynnistyi rekrykoulutuksesta ja jatkuu parhaillaan oppisopimusmuotoisena. Oppisopimuksen jälkeen työt jatkuvat Tilapalveluilla.

- Ei kyllä yhtään kaduta! On niin ihanaa saada olla töissä. Koti ei ole enää elämän keskiössä ja ystäväpiiri on laajentunut. Olen myös oppinut delegoimaan kotitöitä puolisolle ja lapsille, hän hymyilee.