Riitta-Leena Norberg - Careeria

Yrittäjä opiskelee itseään varten

Yrittäjä Riitta-Leena Norberg viettää tänä vuonna Ullakkopuotinsa 10-vuotisjuhlaa. Muutakin syytä juhlaan on: hän on juuri suorittanut Careerian puolitoista vuotta kestäneen tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon.

-Koulutus oli minulle kuin lottovoitto! Siihen käytetty aika on tullut takaisin moninkertaisesti. Nyt tiedän miten etenen kehittäessäni uutta tuotetta.

Koulutuksessa Riitta-Leena arvosti erityisesti kouluttajien ja mentorin tukea. Jokainen tuotekehittelyn vaihe käytiin läpi yhdessä kulloisenkin kouluttajan kanssa ja mentori antoi tärkeää palautetta: miten teet vielä paremman projektisuunnitelman ja miten viestit markkinoinnissa tai hakiessasi rahoitusta.

Riitta-Leena huomauttaa, että annettuihin kotitehtäviin pitää suhtautua vakavasti. Kun tekee ne hyvin, koulutuksessa hyötyy parhaiten. Yrittäjä opiskelee itseään varten.

-Nyt tiedän, mitä asioita tuotekehittelyn eri vaiheissa pitää ottaa huomioon. Se nopeuttaa prosessia. On hienoa edetä, kun tietää millaisista palasista paketti koostuu. Osaan soveltaa oppimaani uusia tuotteita kehittässäni.

Hybridikoulutusta

Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto (nyk. tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto) toteutettiin hybridikoulutuksena. Siinä yhdistyvät luokka- ja verkko-opetus.  Opiskelija voi seurata luokassa tapahtuvaa opetusta ja osallistua itsekin keskusteluun verkossa.

-Olemme onnistuneet häivyttämään fyysisen ja virtuaalisen rajan verkkokoulutuksen avulla, kertoo tutkintovastaava Jouni Kahila.

Luokassa on kamera, joka seuraa automaattisesti keskustelua näyttäen henkilöä, joka kulloinkin on äänessä. Jos henkilö ei pääse mukaan live-tilanteeseen, voi opiskella myöhemmin asiat netissä.

-Kaikki materiaali on nähtävissä myöhemminkin. Näin voi myös kerrata asioita tarvittaessa, Kahila toteaa.

 

Teksti: Reija Kokkola
Kuva: Susa Heiska