Tokmanni - Careeria

Rekrytointikoulutus on Tokmannille tapa löytää osaajia

Tokmanni-konserni keskitti varasto- ja hallintotoimintansa parisen vuotta sitten Etelä-Suomeen ja Mäntsälään, jonka toimipaikassa työskentelee noin 400 henkilöä. Heistä iso joukko, yli puolet, tekee työtä varastoissa. Logistiikka, varastonhallinta, tavaroiden sujuva liikkuminen sisään ja ulos on sesonkiluontoisessa päivittäistavarakaupassa elintärkeä seikka.

Esimerkiksi varastoilla työskentelevät trukkikuljettajat tarvitsevat erikoisosaamista ja jopa stereonäköä, sillä nostokorkeus voi olla kymmenisenkin metriä. Ammattitaitoisista varastotyöntekijöistä ja trukkikuljettajista on Suomessa ajoittain pulaa.

Varastotyöntekijöiden rekrytointikoulutus on ollut Tokmannille yksi väylä löytää osaajia vaativaan työhön.

-Olemme tehneet yhteistyötä Careerian kanssa rekrytointikoulutuksen tiimoilta vuodesta 2009 lähtien ja tänä aikana koulutuskokonaisuuksia on ollut 3, kertoo Tokmannin logistiikkapäällikkö Sami Vilkki.

Pehmeä lasku

Rekrytointikoulutuksista on Tokmannilla erittäin positiivisia kokemuksia; koulutus antaa sekä työnhakijalle että työnantajalle pehmeän laskun työn aloittamiseen. Alussa oleva kartoitusvaihe sekä teoriajakso antavat esimakua sille, mitä 4 viikon työssäoppimisjakso pitää sisällään.

-Työssäoppiminen järjestetään meillä siten, että koulutettavat saavat tältä ajalta palkan ja tänä aikana he jo työskentelevät täällä meidän tiloissamme. Paikat ja ihmiset tulevat siis tutuiksi jo koulutuksen aikana – ja se on seikka, mikä on havaittu hyväksi.

Yhteistyö Careerian kanssa on ollut Vilkin mukaan toimivaa. Careeria on koordinoinut koulutuksia ja tehnyt yhteistyötä esimerkiksi ELY-keskuksen ja Työpoolin kanssa. Samoin Careeria on ollut mukana koulutuksissa alusta loppuun saakka, valintahaastatteluista työssäoppimisjaksoihin.