Yrittäjän ammattitutkinnolla uutta näkökulmaa ja opastusta yritystoimintaan - Careeria

Yrittäjän ammattitutkinnolla uutta näkökulmaa ja opastusta yritystoimintaan

Laura Huovinen valmistui keväällä Careeriasta yrittäjän ammattitutkintoon. Kyselimme hänen kokemuksiaan opiskelusta yrittäjän työn ohessa. Alla Lauralle esittämämme kysymykset, ja kuinka hän niihin vastasi.

Kuka olet ja mikä on taustasi?

Olen Laura Huovinen, taiteilijanimeltäni Laura Zaray. Teen työkseni toiminimiyrittäjänä itämaisen tanssin opetusta, esityksiä ja tuotantoja. Olen ollut yrittäjä vuodesta 2012 alkaen, ja viime vuodet tähdännyt toiminnan kasvattamiseen.

Mistä sain ajatuksen lähteä opiskelemaan?

Ystäväni kävi suorittamassa saman tutkinnon ja kehui sen sisältöä ja opettajia. Tämän vuoksi hain mukaan ohjelmaan.

Mitä opiskelit ja miksi valintasi osui juuri siihen?

Suoritin yrittäjän ammattitutkinnon. Valitsin sen ystäväni suosituksen perusteella ja koin, että se on jotain, mikä sopii omaan tilanteeseeni mainiosti.

Millaista opiskelu oli?

Opiskelu oli mielekästä. Hyvää oli opettajien aito kiinnostus oppilaita kohtaan. Apua sai aina kun pyysi, ja opetusohjelma oli alusta loppuun hyvin suunniteltu ja selkeä. Tiedotus pelasi hyvin.

Miten koit opiskelun yleensä yhdistettynä työhön ja vapaa aikaan?

Se toimi hyvin, koska tämän tutkinnon koko ajatus oli siinä, että sitä suoritetaan oman yritystoiminnan ohella ja kaikki kotitehtävät ja aiheet peilattiin oman toiminnan kautta. Välillä tuntui, ettei itse osannut aikatauluttaa sekä omaa työntekoa että yllättäen mukaan tullutta opiskelua, mutta lopulta pienen panikoinnin jälkeen kaikki tuli tehtyä.

Mihin opiskelu johti? Onko sinulla jatkosuunnitelmia?

Koen, että sain opiskelusta niitä asioita, mitä lähdin hakemaan – hyviä vinkkejä ja toimintatapoja oman yritystoiminnan kehittämiseksi. Seuraavaksi aion hakeutua lisäkoulutuksiin ja luentoihin, joita yritystoiminnan aihepiiristä on tarjolla.

Kenelle voisit suositella yrittäjän ammattitutkintoa?

Tätä tutkintoa voisin suositella kaikille yrittäjille jotka ovat jo toimineet vuoden tai pari, mutta kokevat kaipaavansa perusasioiden kertaamista ja uutta näkökulmaa ja opastusta.

Terveiset Careerialle?

Kiitokset miellyttävästä opintokokemuksesta, ja mielenkiinnolla jään seuraamaan myös tulevaa tarjontaa!

Onnea vielä Lauralle!

Kuvat: Lemonlense Photography