Kokki - ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Careeria

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Kokki

Kokkina ruoka on sinulle intohimo. Osaamisesi ytimessä on kyky valmistaa maukkaita, ravitsevia ja terveellisiä aterioita.

Tutkinnon suoritettuasi osaat ottaa huomioon erityisruokavalioasiakkaat ja valmistaa heille sopivaa ruokaa. Työskentelet oma-aloitteisesti sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti erilaisissa tilanteissa. Vastuullisuus työssäsi näkyy muun muassa hygieniaosaamisessa, laatutietoisuudessa ja ottamalla huomioon kannattavuuden ja tuloksellisuuden. Työpaikkanasi voi olla kahvila, ravintola, catering-yritys, henkilöstöravintola, lasti- tai matkustajalaiva tai jokin suurkeittiö, jossa valmistat erilaisia aterioita ja ateriakokonaisuuksia.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa sinulle laajan osaamisen alan perustehtäviin.

Careeriassa voit opiskella alan ammattilaisten ja eri alojen asiantuntijoiden ohjauksessa.

Tutkinnon muodostuminen

Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta, osaamisalan pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista sekä yhteisistä tutkinnon osista. Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Kokin pakollisia tutkinnon osia ovat 

• Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
• Lounasruokien valmistus 40 osp
• Annosruokien valmistus 25 osp

Lisäksi valitaan valinnaisia tutkinnon osia 60 osp ja kaikille yhteisiä tutkinnon osia 35 osp.
Katso valinnaiset tutkinnon osat ePerusteista.

 

Ajankohtaista

Menestystarinat Careeriasta

Asiakastarinoita - innostavia esimerkkejä onnistumisista niin opiskelijoilta kuin yrityksiltä.

Careeriassa tapahtuu

Viimeisimmät kuulumiset Careeriasta. Uutisia, tapahtumia ja blogikirjoituksia.