Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus sopii sinulle kun haluat kehittää ammatillista osaamistasi, työtehtäväsi muuttuvat ja laajentuvat tai olet siirtymässä uusiin tehtäviin. Oppisopimuskoulutuksena voi suorittaa perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnon – valittavanasi ovat kaikki ammatilliset tutkinnot Suomessa.

Kehitä ammattitaitoa ja suorita tutkinto

Oppisopimuskoulutus sopii kaikille yli 15-vuotiaille ja voit aloittaa opiskelun mihin aikaan vuodesta tahansa. Opiskelijalla tulee olla oppisopimusopiskeluun soveltuva työpaikka sillä sekä opiskelu että tutkinnon suorittaminen tapahtuu pääasiallisesti työtä tehden.

Oppisopimuskoulutus on työntekijälle ja työnantajalle maksutonta.

Miten eteenpäin

Jos sinulla on jo työpaikka: keskustele oppisopimuskoulutusmahdollisuudesta työnantajasi kanssa tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme

Jos sinulla ei vielä ole työpaikkaa, 

  • pohdi, mikä ala sinua kiinnostaa ja missä haluaisit työskennellä
  • tutustu kotipaikkakuntasi yrityksiin ja organisaatioihin kiinnostuksen kohteena olevalta alalta
  • valmistaudu pohtimalla omia vahvuuksiasi ja laatimalla ansioluettelon ja työhakemuksen valmiiksi
  • ota yhteyttä Careeriaan ja kysy lisää oppisopimuskoulutuksesta
  • ole rohkea ja ota yhteyttä alueen yrityksiin ja organisaatioihin.
     

Oppisopimuskoulutus sopii myös nuorille

Jos työntekeminen kiinnostaa enemmän kuin koulunpenkin kuluttaminen, on oppisopimuskoulutus sinulle hyvä vaihtoehto. Oppisopimuskoulutuksella suoritat tutkinnon pääsääntöisesti työtä tekemällä. Saat siis palkkaa sekä muut työsuhteen mukaiset edut. Oppisopimuksen voit aloittaa peruskoulun jälkeen. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on samat jatko-opintomahdollisuudet kuin ammattioppilaitoksen tai lukion käyneillä.

Opintopolkusi voidaan räätälöidä myös niin, että perustiedot ja osaaminen opitaan esimerkiksi kahtena ensimmäisenä vuonna oppilaitoksessa opiskellen ja kolmantena vuonna oppisopimuskoulutuksena työelämässä työskennellen.

Oppisopimus on joustava opiskelumuoto. Oppisopimuksella sinulla on mahdollisuus hankkia alan työkokemusta opiskelun aikana työskentelemällä oppisopimustyöpaikassa.

Ota yhteyttä

Careerian oppisopimusneuvonta: oppisopimus@careeria.fi, 0400 360 731

Lue lisää.