Hakuajat ja -tavat - Careeria

Hakuajat ja -tavat

Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen

Yhteishaku on tarkoitettu hakijoille, joilla ei ole aikaisempaa tutkintoa. Haku tapahtuu Opintopolku–palvelussa.

Saat tiedon kevään yhteishaun tuloksista aikaisintaan 13.6.2019. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksella, saat tulokset myös sähköpostiisi.

Ota vastaan opiskelupaikkasi viimeistään 27.6.2019.

Haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen (VALMA)

Hakuaika on 21.5.-23.7.2019. Haku päättyy 23.7.2019 klo 15.00

Saat tiedon valinnoista aikaisintaan 2.8.2019. Jos olet antanut s-postiosoitteesi hakulomakkeella, saat tulokset myös s-postiisi.

Ota paikka vastaan viimeistään 16.8.2019.

Harkintaan perustuva valinta  

Harkintaan perustuva valinta on osa yhteishakua. Jos opiskelijalla on erityinen syy,  voidaan hänet valita koulutukseen yhteishaun pistemääristä riippumatta. Tällöin valintaperusteena ovat hakijan koulutustarve ja mahdollisuudet selvitä opinnoista. Erityisiä syitä ovat oppimisvaikeudet, sosiaaliset syyt, koulutodistusten puuttuminen tai niiden vertailuvaikeudet.

Jos haluat tulla huomioiduksi harkintaan perustuvassa valinnassa, hae normaalisti yhteishaussa. Merkitse hakutoiveen kohdalle halusi tulla huomioiduksi harkinnan varaisessa valinnassa. Kirjaa myös perustelut. Lähetä opintotoimistoon lisäksi viimeiset todistuskopiot (suomennoksineen) tai selvitys, miksi koulutodistus puuttuu.

Ulkomaisella todistuksella hakevat tai oppivelvollisuuden suorittamisen keskeyttäneiden on haettava aina harkintaan perustuvan valinnan kautta, koska heillä ei ole vertailukelpoista todistusta.

Kaikki harkinnanvaraiset hakemukset toimitetaan opintotoimistoon.

Opintotoimisto
Perämiehentie 6
06100 Porvoo
opintotoimisto@careeria.fi
puh. 0400 360 627