Urheilu ja opiskelu

 

Itä-Uudenmaan Urheiluakatemia on tarkoitettu tavoitteellisesti harjoitteleville, urheiluseuraan kuuluville nuorille urheilijoille. Urheiluakatemia ja Careeria tarjoavat nuorille urheilijoille mahdollisuuden osallistua lajin aamuharjoituksiin kahtena päivänä viikossa. Valmennuksen tavoitteena on tukea urheilijoiden valmentautumista ja kehittymistä kohti kansallista ja kansainvälistä kärkitasoa panostamalla urheilu-uraansa lajin kasvavien vaatimusten mukaisesti. Osallistumalla aamuharjoituksiin urheilija kerryttää työkyvyn ja hyvinvoinnin valinnaisia opintoja. Kansallisen ja kansainvälisen tason urheilija voi sisällyttää Urheiluakatemian valmennusta myös ammatillisiin valinnaisiin opintoihinsa.

Akatemiassa valmennus tapahtuu seuravalmentajien johdolla keskiviikko- ja perjantaiaamuisin klo 8.00–9.15. Lisäksi kansainvälisen tason (taso I) ja kansallisen kärkitason (taso II) urheilijoilla on mahdollisuus osallistua maanantaiaamuisin Kokonhallilla klo 8.00–9.00 liikkuvuus-, kehonhuolto ja -hallintaharjoitukseen.

Haku Urheiluakatemiaan lukuvuodelle 2021–2022 alkaa tiistaina 23.2.2021 ja päättyy tiistaina 7.4.2021 klo 24.00.

Hakemuskaavake lukuvuodelle 2021–2022

Urheilijat jaetaan aikaisemman menestyksen perusteella kolmeen tasoon:

  • I Kansainvälinen taso (Olympiakomitean tukiurheilija tai vastaava)
  • II Kansallinen kärkitaso (maajoukkueen leiritysryhmässä tai vastaava)
  • III Tavoitteellisesti kohti kansallista kärkitasoa harjoitteleva nuori

Urheilija itse valitsee, mille tasolle hän hakee. Akatemian johtoryhmä hyväksyy tai hylkää hakemuksen tai ehdottaa paikkaa alemmalla tasolla. 

Lisätietoja saat Itä-Uudenmaan Urheiluakatemian sivuilta http://iuakatemia.fi ja akatemian koordinaattorilta Tommy Ekblomilta tommy.ekblom@iuakatemia.fi puh. 044 2308 183

Kun opiskelija on hyväksytty Urheiluakatemiaan, urheilijana kehittyminen voi olla osa opiskelijan henkilökohtaista osaamisen kehittymissuunnitelmaa (HOKS) ja ammatillista perustutkintoa. Opiskelija osallistuu oman osaamisen kehittämissuunnitelman laatimiseen ja päivittämiseen koko koulutuksen ajan.