Ajoneuvoasentaja

Autoalan perustutkinto

Autoalan perustutkinnosta valmistuu ajoneuvoasentajaksi

Kiinnostaako sinua moottorit, ajoneuvotekniikka ja autojen ruuvaminen?

Autoalan tehtävänä on yhteiskunnan yksityisen ja joukkoliikenteen sekä tavarakuljetusten ja muiden logististen palvelujen ja ihmisten liikkumiseen liittyvien harrastusten turvaaminen. Alalle koulutetaan ajoneuvoasentajia, autokorinkorjaajia, automaalareita, automyyjiä, varaosamyyjiä ja pienkoneasentajia.

Ajoneuvokauppaan, asennuksiin, korjauksiin ja huoltotöihin liittyviä tyypillisiä työpaikkoja ovat auto- ja autotarvikeliikkeet ja autokorjaamot. Ajoneuvoasentajilla, autokorinkorjaajilla ja automaalareilla on varsinaisten korjaamotöiden lisäksi valmiudet työskentelyyn autoteollisuudessa ja esimerkiksi erilaisia ajoneuvokoreja, erikoisajoneuvoja ja asuntovaunuja valmistavassa teollisuudessa.
Kenelle?

Koulutukseen otetaan oppivelvollisuuden suorittaneita alalle soveltuvia henkilöitä, joilla ei ole terveydellisiä esteitä (tutkinnon suorituksen edellytyksenä on jakso alan tehtävissä aidossa työympäristössä). Suomen kielen kirjallisen ja suullisen taidon tulee olla hyvä, vähintään tasoa B1.


Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa tavoitteena on suorittaa autoalan perustutkinto. Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä, joka muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Opintojesi alussa sinulle laaditaan henkilökohtainen opintojen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa aikaisemmat suorituksesi voidaan huomioida. HOKS:ssa voidaan huomioida esimerkiksi tutkinnon osa toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta (5 - 15 osp) tai ammatillisia opintoja tukevia korkeakouluopintoja (5 - 15 osp).

Tutkinnon perusteet löytyvät Opetuhallituksen ePerusteista: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3397336/reformi/tiedot


Käytännön toteutus

Koulutus koostuu lähiopiskelusta ja työpaikalla oppimisesta.

Koulutuksen kesto voi vaihdella henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan. Keskimääräinen kesto on 2 – 3 vuotta.

Koulutuksen aloituspäivä 6.8.2020.


Koulutukseen hakeminen

Koulutukseen haetaan näiden Careerian kotisivujen kautta. Hakea voi myös www.opintopolku.fi -sivuston kautta.

Hakemuksen perusteella hakijat kutsutaan henkilökohtaiseen haastatteluun. Haastattelukutsut lähetetään sähköpostina. Haastattelussa ja kileitestistin perusteella tehdään lopullinen valinta alalle soveltuvuuden, motivaation sekä aiemmissa opinnoissa ja työtehtävissä menestymisen arvioinnin perusteella.

Hakijapäivä: 25.5.2020 (Porvoo, Perämiehentie).

Valinnoista ilmoitetaan hakijalle kuukauden sisällä haastattelusta. Kirjallinen tieto valintapäätöksestä lähetetään postitse.

Koulutuksen tiedot

Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.

Porvoo Perämiehentie 6

omaehtoinen koulutus

Koulutus on maksuton.

   Print

Hae koulutukseen