Leipuri-kondiittorin koulutus nuorille

Elintarvikealan perustutkinto

Leipuri-kondiittori valmistaa kahvi- ja ruokaleipiä sekä konditoriatuotteita kuten kakkuja, leivoksia ja wienerleipiä. Työpaikkana voi olla leipomo, konditoria, teollisuusleipomo, kahvila, suurtalous- ja ravintola-alan toimipiste tai pitopalveluyritys.

Leipomossa työskennellään paljon käsillä, joskin teollisuusleipomoissa hyödynnetään myös paljon teknologiaa. Myös opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä. Tuotteiden valmistamisen lisäksi opintojen aikana omaksutaan mm. laatutietoinen ja hygieniavaatimusten mukainen työskentelytapa.

Automatisoitumisen myötä kysyntää on erityisesti ammattitaitoisille työntekijöille, jotka hallitsevat automatisoidun teollisuusprosessin ja uuden tekniikan.

Careeriassa opiskeleminen maistuu hyvältä ja tarjoaa eväitä elämään!




Kenelle?

Koulutus on suunnattu nuorille leipuri-kondiittorin työtehtävistä kiinnostuneille henkilöille.

Laita hakemus koulutukseen, mikäli sinulla on asiakaspalveluhenkisyyttä ja riittävä suomen kielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn, lisäksi tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa. Olet iloinen ja energinen. Täsmällisyys ja ripeys ovat avainsanoja työssä onnistumisessa.


Koulutuksen sisältö

Elintarvikealan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat (105 osp)

  • Elintarviketuotannossa toimiminen, 30 osp
  • Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito, 30 osp
  • Elintarvikkeiden valmistus, 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (40 osp)

  • Elintarvikkeiden myymälätoiminnot, 15 osp
  • Erikoistuotteiden valmistus pientuotannossa, 15 osp
  • Erikoistuotteiden valmistus prosessituotannossa, 15 osp
  • Pakkaustoiminnot, 15 osp
  • Varastointi- ja lähettämötoiminnot, 15 osp
  • Elintarvikkeiden valmistajana kansainvälisessä ympäristössä, 15 osp
  • Yrittäjyys elintarvikealalla, 15 osp
  • Yritystoiminnan sunnittelu, 15 osp
  • Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen, 5 osp
  • Yrityksessä toimiminen, 15 osp
  • Huippuosaajana toimiminen, 15 osp
  • Paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuva tutkinnon osa, 5–15 osp
  • Tutkinnon osa toisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 5–15 osp
  • Korkeakouluopinnot, 5–15 osp
  • Yhteisten tutkinnon osien osa-alueita, lukio-opintoja tai muita jatko-opintovalmiuksia tukevia opintoja, 1–25 osp

Yhteiset tutkinnon osat (35 osp)

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, 11 osp
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen, 6 osp
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, 9 osp
  • Yhteisten tutkinnon osien valinnaiset osaamistavoitteet, 9 osp

Lue lisää tutkinnosta ePerusteista > https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/3328285

Opetus- ja tutkintokieli on suomi.


Käytännön toteutus

Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta. Koulutus on päätoimista ja päivittäinen koulutusaika on pääsääntöisesti arkisin klo 8 - 16 välisenä aikana. Lähiopetus tapahtuu Porvoossa Careeriassa osoitteessa Perämiehentie 6. Työssäoppimisen ajat sovitaan työssäoppimispaikan kanssa koulutuksen aikana.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus.

Näytöt suoritetaan koulutuksen edetessä henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.


Koulutukseen hakeminen

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä. Opetuskieli on suomi, joten suomen kielen taidon tulee olla riittävä.

Hakijoihin ollaan yhteydessä ensisijaisesti sähköpostitse.

Koulutuksen tiedot

08.08.2019 - 31.05.2022

Viimeinen hakupäivä 08.08.2019

Porvoo Perämiehentie 6

omaehtoinen koulutus

Koulutus on maksuton.

   Print

Hae koulutukseen