Merkonomiksi apteekissa työskennellen

Liiketoiminnan perustutkinto

Merkonomin koulutus apteekissa työskenteleville

Tarvitsetko lisää digiosaamista? Tuntuuko verkkokaupan perustaminen vaikealta? Tule kehittämään liiketoiminnan osaamistasi ja digitaitojasi oppisopimuskoulutuksella!
Kenelle?

Työskentelet apteekkialalla asiakaspalvelun, myynnin ja verkkokaupan tehtävissä ja viikoittainen työaikasi on keskimäärin vähintään 25 h/vko. Työsuhteesi tulee olla voimassa koko oppisopimusajan kevääseen 2022 asti.


Koulutuksen sisältö

Tavoitteena on päivittää osaamisesi vastaamaan apteekin digiaikaa.

Pakolliset tutkinnon osat (55osp)

 • Asiakaspalvelu (20osp)
 • Työyhteisössä toimiminen (15osp)
 • Tuloksellinen toiminta (20osp)

Valinnaiset tutkinnon osat, valitaan 90 osp esim:

 • Sähköinen kaupankäynti (15osp)
 • Myynti (30osp)
 • Markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto (30osp)
 • Logistiikkapalvelut (15osp)

Yhteiset tutkinnon osat (35osp)

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (11osp)
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, (9 osp)
 • Matemaattis- ja luonnontieteellinen osaaminen (6osp)
 • Yhteisten tutkinnon osien valinnaiset osaamistavoitteet (9osp)

Käytännön toteutus

Koulutusinfo 27.8.2020 klo 14-15, linkin Teams-tapaamiseen saat haettuasi koulutukseen vastuukouluttajaltasi.

Koulutuksen järjestäjä on Stadin ammatti- ja aikuisopisto, koulutuksen toteuttaa Careeria.

KOULUTUSKOKONAISUUS KOOSTUU suunnitellusta ja ohjatusta työelämässä oppimisesta. koulutuspäivistä, jotka valitaan osaamistarpeesi mukaan, oppimistehtävistä sekä muista osaamisen hankkimisen tavoista, esim. verkkokursseista, ohjaustapaamisista ja näyttöjen toteuttamisesta omassa työssäsi.

MITEN OPIT TYÖSSÄ? Tarvitset nimetyn työpaikkaohjaajan tukemaan työelämässä oppimista. Hänellä tulee olla riittävästi aikaa ja hyvä motivaatio ohjaamiseesi. Hän käy kanssasi säännöllisesti ohjauskeskusteluja ja tukee sinua opintojen yhdistämisessä työtehtäviisi sekä seuraa kehittymistäsi. Hän saa koulutuksen ohjaustyöhönsä.

OPINTOJEN AIKATAULU Teet syyskuussa työpaikkaohjaajasi kanssa alkukartoituksen, jossa suunnittelette osaamistasi kehittäviä työtehtäviä. Osallistut työpaikkaohjaajasi kanssa lokakuussa henkilökohtaistamistapaamiseen (pienryhmä tai Teams), jossa perehdymme tarkemmin oppisopimuskoulutuksen kokonaisuuteen, käymme läpi tutkintoa ja suunnittelemme opintojasi.

Ensimmäiset koulutuspäivät ovat 11-12.11.2020. Jatkossa koulutuspäivät ovat kahden päivän jaksoissa noin joka toinen kuukausi. Koulutuspäivät pidetään pääsääntöisesti Vantaan Careerian toimipisteessä Tikkurilassa rautatieaseman läheisyydessä (kävelymatka n.10min). Koulutuspäivien välillä teet oppimistehtäviä ja osallistut esim. verkkokursseihin.

Jos työskentelet pääkaupunkiseudun ulkopuolella työnantaja maksaa koulutuspäivien matka- ja majoituskorvaukset. StadinAO oppisopimuspalvelut maksaa työnantajalle koulutuskorvausta 150 €/kk.


Koulutukseen hakeminen

Hakeudu koulutukseen viimeistään 15.9.2020. Avaa linkki https://sopimuspro.edu.hel.fi/default.aspx, paina ”Syötä tietosi uutta oppisopimusta varten” ja täytä tiedot. Et tarvitse käyttäjätunnuksia. Valitse tietojen vastaanottajaksi ”Virpi Heinonen, koulutustarkastaja”

Sovit koulutukseen hakeutumisesta esimiehesi kanssa. Tutustukaa yhdessä tutkinnon perusteisiin: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3855077/reformi/rakenne. Peilatkaa tutkinnon sisältöä työtehtäviisi, sillä osaaminen arvioidaan työpaikalla tutkinnon kriteerien näkökulmasta.

Kesäaikana tulevat kyselyt käsitellään elokuusta lähtien lomien vuoksi.

Lisätietoja oppisopimuksesta Stadin oppisopimuskeskus Virpi Heinonen puh 0400 618 293 virpi.heinonen@hel.fi

Useita koulutuksia, valitse:


  11.11.2020   -   10.11.2022    Vantaa
  22.09.2020   -   21.09.2022    Helsinki
Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.                             Porvoo
Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.                             Vantaa