Merkonomi muodin opinnoilla

Liiketoiminnan perustutkinto

Merkonomi muodin opinnoilla

Muotikauppa ei ole pelkkää catwalkia, vaan menestyminen edellyttää vahvaa ymmärrystä liiketoiminnasta, kuluttajista ja alan erityispiirteistä. Tule Careeriaan oppimaan muodin ympärillä toimivaa liiketoimintaa! Muodin alalle suunnatussa merkonomi -koulutuksessa opit ymmärtämään muotikaupan bisnestä, myyntiä, palvelumuotoilua, markkinointia, visuaalisuuden merkitystä sekä stailaamista. Koulutus sisältää stailauksen tutkinnon osan tekstiili- ja muotialan perustutkinnosta. Tartu siis tilaisuuteen ja sukella muotialan muuttuvaan maailmaan!
Kenelle?

Koulutus soveltuu muodista kiinnostuneille, jotka työskentelevät muodin alalla myyjänä, yrittäjinä, visualisteina tai toimistotehtävissä ja joilla on halu oppia uutta ja siirtyä uralle eteenpäin. Hallitset jo asiakaspalvelun perusasiat, mutta sinulla ei ole aikaisempaa kaupallista koulutusta.

Koulutukseen osallistuvalta edellytetään työpaikkaa, jonne voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuskoulutus sopii hyvin myös yrittäjälle. Oppisopimuksella opiskelu on maksutonta. Hakijoilta edellytetään sitoutumista suorittaa näyttötutkinto työn ohessa.


Koulutuksen sisältö

Koulutus on tutkintoon valmistava koulutus, jonka laajuus on 180 osaamispistettä. Opetus- ja tutkintokieli on suomi. Liiketoiminnan opinnoissa muoti ja myynti kulkevat koko ajan mukana. Lähipäivissä käsittelemme seuraavat aiheet: Yhteiskunnan talouden perusteet, Asiakastyytyväisyys ja haastavat asiakaspalvelutilanteet, Asiakaspalvelu englanniksi ja ruotsiksi, Toiminnan kannattavuuden perusteet, Talous- ja rahoitussuunnitelma, Budjetin seuranta ja raportointi, Työhyvinvointi ja itsensä johtaminen, Työvälineohjelmien käyttö, Digitaaliset kanavat, Työturvallisuus ja tietoturva, Visuaalisuudella tehoa myyntiin, Myynti ja persoonallisuustyypit, Asiakkaista kanta-asiakkaiksi, Some-markkinointi, Markkinointiviestintä, Markkinoinnin lait, Marketing in english, Visuaalinen palvelumuotoilu, Palvelumuotoilu myynnissä, Stailaamisen kokonaisuus Muotikaupanliiton järjestämänä Vaatteen ja vartalon mittasuhteet, Värien käyttö ja värien viestit, Tilannepukeutuminen ja asusteet, Myynti ja persoonallisuustyypit, Trenditeollisuus ja tulevien sesonkien trendit, Muoti ilmiönä – logiikka, viestintä, filosofia, Tekstiilimateriaalit ja tekstiilien hoito ja Stailaus käytännössä.


Käytännön toteutus

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittymisen suunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan opiskelijan aiempi osaaminen, koulutus ja työkokemus, valitaan tutkinnon osat, suunnitellaan mitä osaamista tarvitset sekä opintojen kesto. Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta omalla työpaikalla. Lähiopetusta on arkipäivisin noin 1-2 kertaa kuukaudessa klo 9 – 16. Koulutuksen kesto on n. 1,5 vuotta. Oppimateriaali koostuu kouluttajan jakamasta sähköisestä materiaalista ja oppimisympäristönä käytämme Careerian Moodlea. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona eli osaamisesi osoitat aidoissa työelämän tilanteissa omalla työpaikallasi. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun. Tutkinnon osat valitaan sen perusteella, mitä osaamista pystyt hankkimaan ja tuomaan esille koulutuksen aikana. Kaikille tulevat tutkinnon pakolliset osat: Asiakaspalvelu 20 osp, Tuloksellinen toiminta 20 osp ja Työyhteisössä toimiminen 15 osp. Valinnaiset tutkinnon osat esimerkiksi: Myynti 30 osp, Markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto 30 osp, Palvelumuotoilu 15 osp ja Tekstiili- ja muotialan perustutkinnosta Stailaaminen 15 osp. Lisäksi kaikille Ytot eli yhteiset tutkinnon osat 25 osp * Viestintä ja vuorovaikutusosaaminen 11 osp Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen 9 osp Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen 6 osp.

*Mikäli sinulla on lukio suoritettu tai nuorisopuolelta perustutkinto, sinulla on jo osaaminen näistä.


Koulutukseen hakeminen

Jätä hakemus koulutukseen heti. Heinäkuussa tulleita hakemuksia käsittelemme jälleen elokuusta alkaen ja olemme yhteydessä hakijaan.

Muodin alaan liittyvä työpaikka tai toimit yrittäjä tai vaihtoehtona omaehtoinen opiskelu. Ei aikaisempaa kaupallista ylempää tutkintoa (tradenomi, ekonomi) ja sujuva suomen kielen taito (B 2.1). Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija hankkii itse työpaikan tai se voi olla nykyinen työpaikka. Työpaikka maksaa opiskelijalle työehtosopimuksen mukaista palkkaa, työtunteja pitää olla viikossa vähintään 25 h. Käytännössä jos sinulla on koulutukseen soveltuva työpaikka, johon oppisopimus voidaan solmia sekä opiskeluun soveltuvat valmiudet, on sinulla opiskelupaikka varmistettu. Mikäli oppisopimuksen edellytykset eivät täyty, on sinulla mahdollista hakea omaehtoiseksi opiskelijaksi. Valtionosuusjärjestelmän piiriin kuuluva koulutus (vos) ei ole koulutusmuotona sidottu työpaikkaan. Tutkinnon saamiseksi tulee kuitenkin olla harjoittelu/työpaikka, jossa työssäoppiminen tapahtuu ja missä näytät osaamisesi.

Koulutuksen tiedot

22.10.2019 - 22.10.2021

Viimeinen hakupäivä 15.10.2019

Vantaa Virnatie 5 A

Opiskelijamaksu: 0 EUR

   Print

Hae koulutukseen